Follow Me @Charmedka

10.10.14

Emma Hart - Hrej hráčem | RC review

Spisovatel: Emma Hart
Originální název: The Love Game
Série: The Game 
Díl: 1.
Počet stran: 248
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Galatea
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…

Něco ke knize
Maddie, hlavní hrdinka knihy studuje na vysoké škole v Kalifornii. Svým způsobem sem utekla před problémy, které jí tížily doma v Brooklynu.
Maddie je poměrně slušná dívka, s dobrými studijními výsledky, navíc milá a krásná. Na škole studuje i Braden Carter, namyšlený, ale hlavně krásný playboy, kterému se v posteli střídá jedna sukně za druhou. Braden je vše, co Maddie nesnáší.
Kamarádky s Maddie vymyslí plán, jak Bradenovi dát za vyučenou. Plán je jednoduchý a Maddie v něm hraje hlavní roli. Musí donutit Bradena, aby se do ní zamiloval a pak ho odkoupnout. Holky ale netuší, Braden a jeho kamarádi mají ten samý plán. Přimět Maddie, aby skončila v Brandenově posteli. Kdo se první zamiluje, prohrává.


"Někdy musíme lidem říkat, co opravdu cítíme, protože si toho jsou ne vždycky vědomi. Někdy je láska to jediné, co potřebuješ, i když si to třeba neuvědomuješ. Takže to musíš říct."

Moje hodnocení a dojmy
Kniha mě hrozně lákala přečíst, ale na druhou stranu jsem si nedělala žádné velké naděje, že se mi bude líbit. Očekávala jsem jednoduchou, nudnou knížku pro mladší ročníky. Děj je jednoduchý a hrozně předvídatelný, už na začátku je Vám jasné, jak to celé dopadne, ale rozhodně to neztrácí na čtivosti.

Kniha mě strašně překvapila, hrozně dobře se četla a bavila mě. Navíc vše můžeme vidět jak z pohledu Maddie, tak i Bradena, kapitoly jsou krátké a docela výstižné, bez zbytečných popisů, které by spíše nudily. Naopak děj pěkně odsejpá.

Hlavní postavy mi byly sympatické, dokonce i ty vedlejší, například kamarádka Megan byla moc fajn. Dialogy srší vtipem, ironií. Jsou docela i vulgární, což naprosto k ději a postavám sedí a upřímně, mě se to na knize líbilo. Díky tomu bylo vidět, že to není pro úplně mladší ročníky(omlouvám se, pokud se někoho mladšího dotknu:D).
Romantika, vtip, oddechový čtení, to já prostě můžu. Pokud máte rády sladké, zamilované knihy, tak určitě doporučuju, za přečtení rozhodně stojí.

Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat