Follow Me @Charmedka

19.10.14

Gabriella Poole - Spoutaní | RC review

Spisovatel: Gabriella Poole
Originální název: Blood ties
Série: Temná akademie
Díl: 2.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není jen nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnosti. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Casiie postavit mocným silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie, tam je smrt nablízku.

Něco ke knize
Cassie se opět vrací na Darkovu akademie, tentokrát do New Yorkeru. Nevrací se sem jako nováček, nebo obyčejná studentka, ale jako Vyvolená. Na konci předchozího dílu z ní ostatní Vyvolení udělali nedobrovolně jednu z nich. Během léta, které strávila v dětském domově, kde vyrůstala, zjistila, že ne všechno je v pořádku. V hlavě ji promlouvá hlas Estelle, duch, díky kterému je silnější a dokonce i zkrásněla. Ale hrom hlasu ji trápí i neuvěřitelný hlad, který neukojí obyčejné jídlo. Cassie se odmítá krmit z lidí, vysávat z nich
životní energii, a proto do akademie přijíždí zesláblá a vyčerpaná. Odmítá patřit mezi Vyvolené, je ale nucena naučit se krmit bez toho, aby někomu ublížila, jejím zdrojem obživy by měla být kamarádka a spolubydlící Isabella, která souhlasí a sir Alric je do všeho zasvětí.
Cassie chodí s Ranjitem, který patří také mezi Vyvolené, přitahuje k sobě až neuvěřitelně silná vášeň. Isabella je s Jakem, který se na akademii vrátil ale nejspíš pouze kvůli pomstě, stále se nesmířil se smrtí své sestry a tak strká nos všude, kam by neměl.Mezi Cassie a Jakem je momentálně dusno, Jake na ní kouká spíše skrze prsty a o krmení nemá ponětí.

Díky duchovi je Cassie silnější a po jednom incidentu se zjistí její další schopnosti, se kterými si neví rady ani sir Alric. Navíc to vypadá, že někdo usiluje o život jak její, tak i Isabelly...

Moje hodnocení a dojmy
Na druhý díl jsem byla velmi zvědavá, na konci prvního se pořádně nevědělo, co se s Cassie stalo a co vše obnáší být Vyvolená. Teď už máme jasno a tenhle nápad se mi fakt líbí. Dokonce i Cassie jsem si oblíbila, duch v ní ji posiluje sebevědomí, ale i nevraživost a Cassie už není ta šedá myška, která si nechá vše líbit. Naopak se ozve, když se jí něco nezdá, otázkou zůstává, zda svůj vztek dokáže ovládat, nebo ji ovládne duch. Líbila se mi její ironie, takže párkrát jsem se i zasmála u čtení a jejích komentářů.
Naopak kdo mi lezl na nervy je Jake. Jednal nesmyslně, do všeho šťoural a nedal si říct. A to jak se zachoval, čekala jsem to, ale přesto mě to naštvalo. A Ranjit mi taky moc nesedí, nevím proč, ale mám z něj špatný pocit.

Kniha je čtivá, děj rychle plyne a knihu jsem přečetla během dvou dnů. Je to oddechové čtení, chvilkami i napínavé a tajemné, rozhodně jsem se nenudila. Ale když se zamyslím, ono se tam toho tolik nestalo a děj nebyl nijak zvlášť akční, ale přesto mě kniha bavila.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat