Follow Me @Charmedka

13.10.14

Andrea Cremer - Oběť

Spisovatel: Andrea Cremer
Originální název: Bloodrose 
Série: Smečka
Díl: 3.
Počet stran: 384
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Calle se podařilo přivést na stranu Hledačů Rena, který se měl stát jejím druhem a vůdcem smečky. Tím se však ocitla v nepříjemné pozici – Ren i Shay po ní touží a na tom, koho z nich si vybere, závisí jak její osobní štěstí, tak osud smečky a výsledek výprav za mocnými artefakty, které Shayovi umožní bojovat s magií Strážců a porazit nejmocnějšího z nich, Bosquea Mara. Calle nezbývá než na čas zapomenout na hlas svého srdce: začíná dobrodružný a smrtelně nebezpečný hon za zbývajícími částmi elementálního kříže, zbraně, která jako jediná může zvrátit válku ve prospěch Hledačů. Mrtvých na obou stranách přibývá, a jak se blíží závěrečná bitva, pro Callu je stále obtížnější zachovat neutralitu. To ale ještě netuší, že největší oběť je všechny teprve čeká…

Něco ke knize
Na scéně se opět objevuje Ren, který hodlá bojovat po boku Cally. Jenže přítomnost Rena má i negativní dopad. Ren a Shay jsou jako dva kohouti na jednom smetišti a místo, aby se všichni soustředili na to, jak porazit Strážce, bojují o přízeň Cally. Naštěstí ta má alespoň špetku rozumu, aby si zatím nevybrala ani jednoho. Sama není rozhodnutá, Ren ji byl určen jako druh, ale Shay ji také není lhostejný.

Stále ještě ale Hledače, Shaye a ostatní čeká nelehký úkol. Musejí najít části elementárního kříže, aby mohli porazit Bosquea Mara. Všechny části jsou ale hlídané a jde o život. Válka zuří, oběti přibývají a výhra na straně Hledačů vůbec neni jistá. Zvlášť, když se Strážcům podaří Hledače přelstít...

Moje hodnocení a dojmy
Závěrečný díl povedené série vrcholí. Sice první  část kniha je dá se říct o ničem, řeší se v podstatě jen vztahy, jak milostný trojúhelník mezi Shayem, Callou a Renem, tak i ostatními. Andrea Cremer se rozhodla, že snad každý si najde svoji spřízněnou duši. I ostatní postavy Hledačů jsou docela dost popisovány, až tak, že si je oblíbíte a čekáte, že se dají s tím a s tamtím dohromady.

Stejně jak přibývají milostné vztahy, narůstá i počet obětí a že jich je. Jak na straně Hledačů, tak Strážců. Callu jsem si ale za celou sérii moc neoblíbila, hodně mi svojí nerozhodností připomíná Zoey ze Školy noci, kterou taky nijak nemusím.

Co mě ale nejvíce překvapilo, tak byl jednoznačně konec. Když jsem to četla, nevěřila jsem tomu a nadávala na tak pitomé zakončení. S odstupem času si ale říkám, že konec je nečekaný a svým způsobem zajímavý. Celou sérii hodnotím jako velmi povedenou a čtivou. Rozhodně za přečtení stojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat