Follow Me @Charmedka

13.10.14

Andrea Cremer - Vzpoura

Spisovatel: Andrea Cremer
Originální název: Wolfsbane 
Série: Smečka
Díl: 2.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná.

Něco ke knize
Vzpoura začíná přesně tam, kde Smečka skončila. Calle se Shayem se podaří díky Hledačům dostat z domu Bosquea Mara, údajného strýce Shaye. Calla se probouzí po týdnu celá zmatená v domě jejích nepřátel. Jenže najednou zjišťuje, že Hledači, nepřátelé, nejspíš nepřátelé vůbec nejsou. Naopak, chtějí Calle a všem ostatním pomoci ke svobodě. Calla musí zachránit svoji smečku a taky Rena, který lhal, aby ji ochránil.
K hledačům se dostane Ansel, Callin bratr a Calla zjišťuje, jak krutě se se smečkou Nighshadů zachází - mučení, přízraky...

Moje hodnocení a dojmy
No, po prvnim díle jsem se okamžitě vrhla na druhý, byla jsem zvědavá, jak to bude dál, co se stane. První díl se mi líbil, byla jsem mile překvapena. Nevim čim to je, ale druhý mě nebavil tolik, první byl pro mě o kapánek lepší a to i přesto, že ve Vzpouře probíhá opravdu vzpoura. Děj se odehrává převážně na akademii Hledačů, kde se Calla a Shay dozvídají o historii Hledačů, ale i Ochránců. Všechno, co ji učili, o čem byla přesvědčená se sype jako domeček z karet, celý její život byla lež. A Shay se dozvídá něco o tom, kdo vlastně je a co je jeho poslánim. 

V knize je mnohonásobně více akce, hned několikrát se vydají zachránit smečku Cally a jde jim o život. Ztráta na životech je poměrně velké, z obou stran. Ale i přesto, první díl byl pro mě lepší.
A opět mi vadí chování Cally, je se Shayem, ale chvíli na to fňuká po Renovi. Na druhou stranu to ale docela v této knize pochopíte. S Renem byla odjakživa spojená, váže ji k němu silné pouto, které prostě nelze jen tak přetrhat, ale i tak mi její nerozhodnost leze na nervy. Naopak některé Hledače jsem si docela oblíbila, líbí se mi jejich smysl pro humor.

Konec je stejný jako Smečka, končí snad v tom nejlepšim a Vám nezbývá nic jinýho, než se okamžitě vrhnout na třetí, závěrečný díl. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat