Follow Me @Charmedka

09.10.14

Alexandra Ivy - Zrození temnoty

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: When darkness comes
Série: Strážci věčnosti
Díl: 1.
Počet stran: 440
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Pro Abby Barlowovou to byl pěkně mizerný den. Během pouhých několika hodin zvládla přežít ničivý výbuch, viděla zemřít svou zaměstnavatelku, měla znepokojivý a nevysvětlitelný sen a nyní se ocitla v pochybném chicagském hotelu s nadpozemským Dantem, ze kterého se vyklube sexy upír, po kterém sice touží, ale zároveň jí nahání hrůzu.
Dante byl posledních 341 let strážcem Kalichu - smrtelné ženy, která byla vybrána, aby držela síly temnoty dál od našeho světa. Hrozivou shodou náhod se nyní touto ženou stává právě Abby. Ještě před třemi hodinami by Dante využil veškerý svůj šarm, jen aby ji svedl. Teď ji musí chránit, i kdyby ho to mělo stát život.
Nevypočitatelná kola osudu se dávají do pohybu: Dante s Abby jsou vrženi do věčné bitvy mezi dobrem a zlem...A zároveň běží zdánlivě zoufalý závod s časem, aby zachránili svou lásku...

Něco ke knize
Abby pracuje jako služka u bohaté Seleny, je to hrozná práce, ale zaplatí nájem. V domě se často pohybuje sexy chlap Dante, o kterém se jí i v nocí zdává a touží po něm od první chvíle, kdy ho poznala. Tenhle ten ale mizerný, prvně rozbije vzácnou vázu a poté při výbuchu v domě Selena zemře. I přes Dantovo varování, ať se k ženě nepřibližuje, Abby zaváhá a Selena se jí stačí dotknout. Abby omdlí a přenese do podivného snu, ve kterém je svědkem rituálu. Zrození Fénixe, který chrání svět před zlem a spoutání zla v podobě Knížete temnot.

Když se Abby probudí, je v hnusném hotelu a vedle ní Dante, ze kterého se vyklube upír. Z Abby se stal Kalich, schránka Fénixe. Kalich stvořily čarodějnice před více než 300 lety a Dante je ke Kalichu připoután kouzlem, má za úkol ho chránit. Abby se tahle představa vůbec nelíbí a ani Dantemu, kterého Abby neskutečně přitahuje a tahle přitažlivost je vzájemná. Po Abby teď jsou démoni a jedině čarodějnice ji mohou pomoci.


Moje hodnocení a dojmy 
Z Levných knih jsem již jednu sérii četla, tedy četla. Přečetla jsem dva díly a další se ani neobtěžovala. Bylo to upíří porno, navíc hrozně zmatené. Trochu jsem se bála, že tohle bude něco podobného. Zvlášť, když jsem si přečetla jméno Dante,takový klišé nabízející právě erotické scény mi přijde. Ač hodnocení nemá úplně nejhorší, překvapivě docela dobré, nějaké komentáře mě odrazovaly. Erotické scény tu jsou, žhavé jiskření taky, ale vůbec mě to nerušilo a nepřišlo mi to vulgární, spíše takové zpestření.

Co mi ale vadilo, tak samotná Abby. Tolik "ochování" a "achování" jsem snad nezažila v žádné knížce a přišlo mi to trapný. Snad co každá třetí stránka to bylo ach, och a vůbec to nemělo co dělat se sexem, je to citoslovce pochopení. :)

Kniha nebyla až tak špatná a rozhodovala jsem se kolik dát hvězdiček, zda dvě nebo tři, ale na tři to asi úplně není. Upíři fajn, démoni fajn, ale čarodějové apod, nějak mi to nesedlo a spíše mi to sedí do pohádek. Už to bylo hrozně překombinovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat