Follow Me @Charmedka

09.10.14

Alexandra Ivy - V objetí temnoty

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Embrance The Darkness
Série: Strážci věčnosti
Díl: 2.
Počet stran: 341
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Lady Shay je poslední svého druhu, napůl člověk, napůl Shalott. Její krev je drahocenější než zlato, protože dokáže vyléčit všechny neduhy. Leží na ní však kletba, kvůli které musí sloužit vždy majiteli talismanu, jež ji ovládá. Krutými cestami osudu se dostává do aukční síně, kde si ji kupuje Viper, okouzlující šéf klanu a upírů.
Shay a Viper se spolu nesetkávají poprvé. Kdysi mu zachránila život a od té doby po ní Viper touží. Jako se svou otrokyní si s ní může nakládat dle libosti, ale místo jejího těla a krve mu nejvíce záleží na její dobrovolné kapitulaci a lásce. Shay navíc potřebuje ochránit, protože ji pronásleduje tajemné, velmi mocné zlo, tak silné, že dokonce ohrožuje i Viperovu existenci. Upír se však své otrokyně nemíní vzdát, naopak je odhodlán jít až do samého pekla, aby mohl na věky žít v jejím objetí.

Něco ke knize
Shay je poslední ze svého druhu, otce jí zabili upíři, takže každý upír je pro ní největším nepřítelem. Je Shallot a její krev je pro všechny velmi drahocenná, dokáže léčit jakékoliv zranění. Je však prokletá a kdokoliv vlastní talisman, je jejím majitelem a Shay pouhým otrokem.

Je vězněna trollem Evorem, kvůli kterému se dostala až do aukční síně. Zde ji kupuje upír Viper, se kterým se již jednou setkala a on jí má od té doby plnou hlavu. Stává se jeho otrokyní, avšak on touží spíše po tom, aby s ním byla dobrovolně a s láskou. Jenže po Shay něco jde, něco hodně zlého ji chce za každou cenu získat a mocný upír se pro ní možná stane nakonec přítelem a ochráncem.


Moje hodnocení a dojmy
Musím se přiznat, že recenzi píši hodně se zpožděním.  Již jsem u pátého dílu a úplně jsem zapomněla, že nemám recenzi ani na tenhle druhý.

První díl nebyl nicmoc, nesympatická hlavní postava, čarodějové..Zkrátka mi to nesedlo. Druhý je pro mě milým překvapením. Shay jsem si hned oblíbila. Je tvrdohlavá, má vlastní hlavu a smysl pro ironii. Zároveň je ale citlivá a rozumná. Viper mi je také více sympatický než Dante.

Jak to tak vypadá, asi v každém díle bude postava, kterou zachrání smyslný upír a přes počáteční nejistotu či dokonce nenávist se do sebe zamilují a spojí.

V knize je hodně akce a hlavně sexu. Klidně bych to nazvala upířím pornem, autorka si vůbec nebere servítky s ničím. Pokud Vám erotika v knihách ale nevadí, tak v pořádku, mě to tak neruší a smiřuji se s tím, že to zkrátka k sérii bude patřit.

Setkáváme se zde s novou postavou, s chrličem Levetem, kterého jsem si hned oblíbila. Malý kamenný chlapík s rohy a křídly, který žil ve Francii a upíry zrovna nemusí. Avšak jeho povaha je velmi milá.

Druhý díl je lepší než předchozí a hned jsem se vrhla na třetí...

Žádné komentáře:

Okomentovat