Follow Me @Charmedka

31.10.14

Alexandra Ivy - Pohlceni temnotou

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Devoured by Darkness
Série: Strážci věčnosti
Díl: 7.
Počet stran: 384
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Layla neví o svém původu vůbec nic kromě toho, že jeden z jejích rodičů musel být džin. Podědila po něm některé nadpřirozené schopnosti, ale jako kříženec je může využívat jen omezeně. A přitom by tolik potřebovala, aby byla schopna uchránit přede všemi malé děťátko, které se cestami osudu ocitlo v její péči. To dítě je naprosto neobyčejné, neroste, nestárne, ale Layla ho miluje a jako každá matka chrání...

V nerovném boji proti všem získává nečekaného spojence - mocného upíra. Tane je drsný válečník a bouřlivý milovník, ale žena v nesnázích v něm probouzí city, o nichž sy myslel, že jsou už dávno pohřbeny v jeho minulosti...

Boj s osudem není zdaleka vybojován, i když má dvojice na své straně věrného pomocníka, kamenného chrliče Leveta...
Něco ke knize
Layla to nemá v životě vůbec lehké, moc toho o své rodině neví, jen to, že podědila některé nadpřirozené schopnosti. Je napůl džin a jako taková nemá právo na život, jelikož její schopnosti jsou nestabilní a kříženci jsou tedy likvidováni. Layla se snaží ochránit dítě, které našla v mlze a které po celé roky nestárne.


Tane je Charon, zabíjí upíry, kteří jsou nebezpeční jak pro všechny statní nadpřirozené bytosti, tak i pro lidi. Většinou to bývají upíři závislí na drogách. Tane budí velký respekt. Ocitáme se přibližně na konci pátého dílu, kdy se Tane vydal hledat čarodějnice, která pomáhala psovi Cainemu. Jenže čarodějnice je vlastně džinka.

I když je Tane drsný upír, probouzí se v něm ochranitelské pudy vůči Layle a city, které myslel, že již nikdy nepocítí. I Layla neni imunní vůči jeho kouzlu a i když její moc neni nijak velká, je ochotná obětovat svůj život pro dítě, které má velkou úlohu ve světě.


Moje hodnocení a dojmy
Jeden z nejlepších dílů. Příběh Layly mě moc bavil. Mezi upíry a vlkodlaky je zas příjemná změna číst o džinovi. Navíc Layla je opravdu sympatická postava.  A Tane jako krutý Charon není tak úplně bez citu, jak se může zdát. Laylu si ihned oblíbí a je ochoten riskovat potrestání od Věštců, jen aby jí ochránil.

Layla je hodně paličatá, jde jí především o ochranu miminka, jedná jako správná matka a nenechá i nic vymluvit. Je statečná, drzá.

V tomhle dílu je hodně akce, napětí, ale především zde uvidíte, jak všechny díly navzájem souvisí. Blížíme se pomalu ke konci série, povstání Temného lorda je téměř na spadnutí a hlavní postavy v tom sehrajou velikou roli.

Žádné komentáře:

Okomentovat