Follow Me @Charmedka

31.10.14

Alexandra Ivy - Spoutaní temnotou.

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Embrance The Darkness
Série: Strážci věčnosti
Díl: 8.
Počet stran: 400
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Jaelyn byla mezi upíry výjimečná. Ostražitá, jako břitva nabroušená válečnice s dokonalými schopnostmi, které ještě umocnil výcvik agentky pro zvláštní úkoly. Nyní dostala zdánlivě jednoduchý úkol - předvést před Komisi Ariyala, prince Sylvermystů temných skřítků. Vědělo se o nich, že jedna jejich skupina je nápomocna Temnému pánovi při návratu k moci, znamenajícímu zkázu světa démonů i lidí...
Ariyal se snažil této pohromě zabránit a moc dobře věděl, že není času nazbyt, proto ho rozhodně nehodlal ztrácet před tribunálem. Nesmělo ho nic zdržovat, ani krásná upíří Lovkyně..

Něco ke knize
Jaelyn byla vycvičena jako agentka, výcvik z ní udělal ostrou, dokonalou lovkyni, pro kterou není žádný úkol nesplnitelný a sama se o sebe dokáže postarat. I když působí křehce, mezi upíry budí respekt. Nyní dostala úkol od Věštců, přivést před komisi prince Sylvermystů.


Úkol se to zdá jednoduchý, kdyby to ovšem mezi nimi nejiskřilo. Pro Jaelyn je to ale něco nepředstavitelného, všechny city v ní měly být potlačeny, nesmí se zamilovat a mít partnera a už vůbec ne svého nepřítele. Ariyal nemá v plánu nechat se předat Komisi, i když jeho bratři chtějí pomoci Temnému pánovi dostat se zpátky na Zem, on má v plánu tomu zabránit a Jaelyn je trochu trnem v oku.



Moje hodnocení a dojmy
Upřímně jsem se na tenhle díl moc netěšila. V předchozím díle se již Silvermisti objevili a jako druh se mi vůbec nelíbili. Kniha, kde hlavní hrdinou je dokonce jejich princ mě trochu odrazoval. S Jaelyn jsme se také setkali již minule, ale najednou zmizela a moc prostoru v knize neměla. Ariyal ji totiž zajal, ale to Jaelyn nezastavilo a stále se mu drží v patách.

Jak mě díl odpuzoval, tak mě pak mile překvapil, vůbec to nebylo tak špatné. Obě postavy jsou sympatické, statečné a hodí se k sobě. Jiskří to mezi nimi hned na začátku a i když Jaelyn odmítá vzájemnou přitažlivost, brzo přijde na to, že k Aryalovi přece jen něco cítí a nedá se s tím bojovat.

Zde se konečně dočkáme Temného pána, jeho návrat už se blíží, stačí o pár vteřin se zpozdit a Temný pán ovládne svět. Velkou roli zde samozřejmě sehraje dítě z předchozího dílu a i Jaelyn bude důležitou postavou. Jde o záchranu světa a tak všechny postavy a druhy, které známe, i ty nepřátelské se musí spojit, aby zkáze zabránili.

Je to díl plný akce, napětí a důležitých zvratů. Bavil mě a já se nemohla od příběhu odtrhnout. Bohužel doma zatím nemám pokračování, budu muset brzy sehnat, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat