Follow Me @Charmedka

12.10.14

Alexandra Adornetto - Zásvětí

Spisovatel: Alexandra Adornetto
Originální název: Hades 
Série: Zář
Díl: 2.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Bethany Churchová je anděl, který byl seslán na zem, aby tu bojoval s temnými silami Zla. To, že se zamiluje, součástí jejího poslání nikdy nemělo být, ale přesto mezi Beth a jejím smrtelným přítelem Xavierem Woodsem vzniklo silné pouto. Ale ani Xavierova láska a péče andělských sourozenců Gabriela a Ivy neuchrání Beth před děsivou jízdou na motorce, ke které je přinucena lstí a díky níž se dostane až k samotným branám pekla. Démonický Jake Thorn se nakonec nechá přesvědčit, aby Beth pomohl dostat se zpět na zem. Cena, kterou za to požaduje, však může zničit Beth i všechny, které tolik miluje.

Něco ke knize
V prvnim díle jsme se seznámili s rodinou andělů, kteří byli sesláni na zem, aby bojovali proti zlu - Gabrielem, Ivy a hlavně nejmladší Bethany, která má k lidem nejblíže. Vztah Bethany a smrtelníka Xaviera je v podstatě už schválený shora a po přemožení démona Jakea nastává klid.

Vše se ale zvrtne na obyčejné pubertální party, kdy se kamarádky Bethany domluví na vyvolávání duchů. I když se je Bethany snaží přesvědčit, že s tímhle se nezahrává, nakonec seanci včetně Bethany provedou.
 Podaří se jim osvobodit zlo, které mělo zůstat v pekle, zlo v podobě Jakea, který díky lsti dostane Bethany až za brány Zásvětí, neboli pekla.

Jake má s Bethany vlastní plány a ostatní musejí najít, kde Jake Bethany vůbec ukrývá a jak se do pekla zůstat.

Moje hodnocení a dojmy
Po prvním díle jsem měla co dělat, abych druhý vzala vůbec do ruky. Ale překvapivě to tak špatné nebylo.

Autorka se hodně zaměřila na popis toho, jak vůbec Zásvětí vypadá, co se tam děje a jak se anděl v takovém prostředí vůbec cítí. Sice se v knize najde i napětí a akce, ale to převážně ke konci, kdy se Gabriel a ostatní snaží Beth zachránit a kdy sama Beth se snaží najít cestu ven.
Samozřejmě krom Bethany tu jsou i kapitoly s Gabrielem, Ivy a Xavierem, kteří se jí snaží najít. Ale nejsou samy, nečekaně se k nim připletla i Molly, která je poblázněná do Gabriela. Jenže Gabrielovi lidské city nic neříkají...

Jak se mi první díl nelíbil, druhý byl mnohem lepší a to možná kvůli tomu, že Beth a Xavier nejsou neustále spolu a nemají tedy kdy přehnaně cukrovat. Není už to jen přesládlý románek, ale konečně čtivá kniha. Jen sem tam výčitky Xaviera, jak za vše může mi trochu vadily, ale nebylo to tak zlé. I přesto, že akce je spíše až ke konci, kniha mě bavila. Třetí, konečný díl si ráda přečtu.


Žádné komentáře:

Okomentovat