Follow Me @Charmedka

12.10.14

Alexandra Adornetto - Zář

Spisovatel: Alexandra Adornetto
Originální název: Halo  
Série: Zář
Díl: 1.
Počet stran: 400
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Do poklidného přímořského městečka Tallow Beach nečekaně přijíždějí tajuplní sourozenci Gabriel, Ivy a Bethany Churchovi. Začnou studovat na střední škole a jejich objevení vzbudí mezi místními pořádný rozruch. Odkud se vzali? Kdo jsou jejich rodiče? Proč ve všem vynikají, aniž by vynaložili sebemenší námahu? Pro jejich tajnůstkářství a nadpozemskou krásu však existuje vysvětlení: Gabriel, Ivy a Beth jsou andělé, jejichž posláním je zachránit svět, jenž se ocitl na pokraji zkázy. Do jejich životů vstupuje Zlo v podobě bezohledného a krutého spolužáka, který zatouží po Beth. V děsivém dramatu, které následuje, andělé a člověk spojují své síly v zoufalém pokusu překonat dobrem ničivé síly temnoty a zachránit milovanou kamarádku. 

Něco ke knize
Gabriel, Ivy a Bethany se přestěhují do malého městečka Tallow Beach. Jenže v tak malém městě jejich krása a dokonalost budí zvědavost. Jsou to totiž andělé, kteří byli posláni na zem, konkrétně na tohle místo, aby bojovali proti silám zla.

Gabriel začne učit na střední škole, Ivy se zapojuje do charitativních a cirkevních organizací a Bethany, nejmladší ze sourozenců se stane studentkou na zdejší škole. Jinak se lidem spíše straní, jsou tu jen kvůli svému úkolu, ne kvůli přáteličkování s lidmi.

Bethany je jiná, je výjimečná, k lidskému životu a k lidským potřebám ji to táhne více než její sourozence. Nastane problém, když se seznámí s Xavierem..Jenže zlo už se ve městě objevilo a je třeba ho zastavit.

Moje hodnocení a dojmy
Na knihu jsem byla poměrně zvědavá a těšila se. Přece jen, zase změna od běžných upírů, vlkodlaků a podobných příšer, které jsou v každé druhé fantasy knize. Teď jsou to andělé, kteří bojují proti zlu. Jenže jejich styl boje je zvláštní, nehrnou se hned do nebeských bitev, ale usazují se v městech, kde na lidi posílají pozitivní energii a vyčkávají, než se zlo objeví a oni budou mít možnost ho poslat zpátky pod zem.

Jenže kniha byla totálně o ničem, možná je to hezký nápad, ale jeho zpracování stojí s prominutím za prd. Možná na posledních stránkách se konečně něco událo, ale to taky nebyla žádná sláva. Jakmile se Beth seznámí s Xavierem, místo fantasy a andělů bojující se zlem tu máme pubertálního, naivního anděla, který se zamiluje a nedokáže bez své lásky žít. Jsem romantická, mám ráda zamilovaný romány, ale tohle je něco tak strašně přeslazeného, naivního a nezáživného. Bethany mě tak strašně rozčilovala, chápu, že je anděl, je nevinná, čistá, ale tohle..?!

Kniha je nezáživná, nemáte potřebu otáčet stránku za stránkou a čekat, co bude, protože ono je tam pořád to samé. Naivní anděl, který se zamiluje, děj a napětí žádné...

Žádné komentáře:

Okomentovat