Follow Me @Charmedka

08.09.24

Mojo Graffi - Hora moudrosti | RC review


Spisovatel: Mojo Graffi
Originální název: Góra mądrości
Počet stran:
32
Rok vydání: 2024
Vydání originálu: 2022
Nakladatelství: Ocelot
Vazba knihy: Vázaná
Lišák sní o cestování, ale strach ze tmy mu brání vydat se do světa. Medvěd si moc přeje najít kamaráda, ale zatím se žádný neobjevil. Oba čekají na splnění svých snů, aniž by tušili, že pro jejich dosažení musí vyrazit na cestu. Naštěstí jim moudrá Housenka poradí, aby vystoupili na Horu moudrosti. Jsou dostatečně odhodláni, aby dosáhli svého cíle? Nebo se ukáže, že cesta je důležitější než samotný cíl?

Příběh s krásným poselstvím o tom, že se sice každý něčeho bojí, ale svůj strach může překonat, že je důležité jít za svými sny, a jak je v životě nezbytné přátelství.



Dětské knihy mám moc ráda, obzvlášť takové, které v sobě ukrývají milý příběh a hezké ilustrace, což Hora moudrosti naprosto splňuje.

Mojo Graffi je pseudonym polské autorky a ilustrátorky Katarzyny Bielińské. U nás ji vyšla pouze jedna kniha to právě Hora moudrosti, ovšem moc doufám, že se dočkáme překladu i dalších pohádek, protože autorka je neskutečně talentovaná a příběh o medvědovi a lišákovi mě chytl za srdce.

Lišák sní o cestování, chce poznávat svět, ale brzdí ho strach, bojí se tmy a tak se drží u stromu, kde i v noci je světelná záře. Medvěd zas touží po opravdovém přátelství, ale neví, jak se takový kamarád pozná. Aby si splnili své sny, musí se vydat na cestu, která končí na Hoře moudrosti, kde se jim sny mohou splnit a možná dokonce ještě dříve.

Je to nádherný příběh, na každé stránce čeká čtenáře nějaké to moudro, které je vlastně tak reálné a nenucené. Celá kniha je o přátelství, snění a o tom, že je třeba si za svými sny jít a překonávat strachy. A je úplně jedno, že děláte chyby, ty k tomu patří.

Kniha je velkoformátová s překrásnými ilustracemi, které zahřejí a dojmou. Textu je tak akorát, aby bavila i malé čtenáře. Tohle je skvost, který určitě udělá spoustu parády v knihovně a vykouzlí úsměv na tváří.

Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.  
Knihu si můžete zakoupit zde.

1 komentář: