Follow Me @Charmedka

23.06.24

Zkouknuto (28): Zaměřeno na seriály I.

Poslední dobou dávám Zkouknuto bez seriálů, protože i s filmy jsem hodně pozadu a seriály tam vůbec není prostor zařadit. Seriálů jsem ovšem viděla už také pořádnou hromadu a doufám, že se mi povede sekci filmy publikovat nějak pravidelněji, abysme se v tom trošku hnuly a já dohnala resty.

Začínám teda dnes a to prvním Zkouknuto, které bude zaměřené na seriály a to konkrétně na ty, které jsem již komplet dokoukala. Částí bude určitě více :D


Doktůrci
Sitcomy miluji a do Scrubs jsem vkládala velké naděje. První série se mi nelíbily, ale pořád jsem si říkala, že se to poddá. Bohužel ani po zkouknutí celého seriálu jsem mu na chuť nepřišla. Absolutně mi nesedí humor, přijde mi trapný a seriál mě nezasáhl ani v jiných směrech, dojatá jsem byla možná tak dvakrát a ani postavy mi nepřišly sympatické. Hodnocení 2/5 (30%)

Hranice nemožného
Více jsem se zaměřila na starší seriály. Fridge je sci-fi, něco na způsob Akta-X. Případy za hranicí nemožného, cestování časem a mezi světy. Fajn efekty a sympatické postavy. Avšak některé díly byly nudnější a za mě sem tam zmatenější a přitažené za vlasy. Asi jsem čekala více, ale neurazí, nenadchne. Hodnocení 3/5 (60%)

Ztraceni
První tři série pecka, nešlo se vůbec odtrhnout. Od čtvrté série se už děj více zamotal, přibyly nové postavy a přijde mi, že se ztratilo kouzlo celého seriálu, skupinka přeživších na ostrově čekajících na záchranu. Konec jsem znala, přesto mě jeho zpracování zklamalo. Ve výsledku ovšem výborný seriál, ale klidně by mi stačilo sledovat boj o život po pádu letadla a nemotala do toho hromadů nesmyslů. A věděli jste, že tam hraje Damon z Upířích deníků? Hodnocení 4/5 (80%)

Nepohádky
Tell Me A Story je psychologický thriller, který čerpá inspiraci ze slavných pohádek (Červená Karkulka, Tři prasátka, Kráska a zvíře). Seriál mě okamžitě zaujal a mrzí mě, že nebyl obnoven pro třetí sérii, protože je opravdu originální, zajímavý. Skvělé herecké obsazení jako je Danielle Campbell, Paul Wesley a další. Vážně netradiční pojetí a líbila se mi spojitost mezi všemi pohádkami. Hodnocení 4/5 (85%)

Lucifer
Seriál byl několikrát znovu prodloužen a já doufám, že už je vážně konec, i když nějaké zvěsti jsem zahlédla...Tomuhle oblíbenému seriálu jsem na chuť vůbec nepřišla. Obecně mi tolik kombinace detektivky a fantasy tolik nesedí. Z hlavního hrdiny jsem nijak na větvi nebyla, sexy mi nepřišel a spíše jsem si oblíbila vedlejší postavy. Chválím ovšem konec, zakončení za mě moc povedené. Hodnocení 3/5 (60%)

Sex ve městě
Jelikož vznikl seriál Just Like That, bylo na čase mrknout na původní seriál. Miluji filmy, ale seriál mě před lety moc nechytl a tak jsem ho hned vzdala. Je to seriál plný módy, emancipace (žena si může užívat stejně jako muž, je fuk, že Vám táhne na čtyřicet a nemáte děti...), přesto na mě kolikrát působil puritánsky. Velkým plusem je Samantha a našla se v něm spousta hlášek, které pobavily a přirostly k srdci. Největším mínusem je to, že pan Božský vůbec není božský...Hodnocení 3/5 (60%)

Legendy zítřka
Z tohoto seriálu jsem byla zpočátku dost na rozpacích a nakonec se z toho stal jeden z top seriálů, co se týče Arrowverse. Je to teda jeden velký bizár, který ale funguje a baví. Skvělé postavy a jejich vývoj, zajímavé cestování časem a skvělý humor. Je ovšem třeba vědět, kdy přestat, ale ten otevřený konec?! Na druhou stranu má také něco do sebe. Hodnocení 4/5 (80%)

Supergirl
U Supergirl bylo špatně snad všechno od začátku do konce a nechápu, že vydržela šest sérií. Mám za to, že hlavní ženské hrdinky zkrátka nezvládají táhnout celý seriál. Tady mě bavil hlavně záporák Luther a vedlejší postavy, než Kara coby Supergirl. Hodnocení 3/5 (45%)

Batwoman
Jak jsem výše psala, že ženské hrdinky nezvládají táhnout seriál, tak tady to platí dvojnásob. I když je fakt, že žena to tady táhla, záporná Alenka. Spojení se říší divů bylo super, ale to je tak vše. Hlavně hned po první sérii to vzdala hlavní představitelka a nahradila ji jiná. S tím si všem tvůrci poradili dobře. Teď budu nekorektní, ale Batwoman pokaždé tmavá a lesbička? Milostý život se tu řešil hodně a to mě rušilo. Hodnocení 2/5 (30%)

Vychováni vlky
Tohle byl dost diskutovaný seriál, když vyšel. Já to sci-fi nerada, ale byla jsem na něj dost zvědavá a poměrně i věřila, že se mi bude líbít. No bohužel, vůbec mě to nechytlo, musela jsem se do koukání nutit a i tak moc nedržel mou pozornost. Pokud ale sci-fi máte rádi, tak věřím, že je to originální kousek a bude se líbit. Hodnocení 2/5 (30%)

Odkaz
Legacies navazuje na Upíří deníky a The Originals, určitě je potřeba mít nakoukáno. Seriál se zaměřuje na Hope, dceru Klause a zavede nás do školy pro mladé nadpřirozené, jejímž ředitelem je Alaric. To propojení a staří známí mě hodně baví. Celkově se mi seriál líbil, i když občas působí dětinsky a nestvůry tu jsou jak pěst na oko, jak jednoduše vypadají. Ale jako oddechovka a nostalgie moc fajn. Hodnocení 4/5 (75%)

Papírový dům
Tohle byla pecka, celý seriál jsem zhltla pomalu na jeden zátah. Sice první řada je top a kvalita pak krapet klesá, ale opravdu minimálně. Je to neskutečně zábavné, propracované a nejlepší je, že fandíte vlastně padouchům a k postavám si vytvoříte vztah. Hodnocení 5/5 (100%)

Luke Cage
Seriál má spojitost s dalšími seriály, o Daredevilovi a Jessice Jones jsem psala už kdysi, ani jedno mě tolik nechytlo, avšak Luke Cage je peklo, stále dokola o tom samém a to o korupci a černošských ganzích v Harlemu. Měla jsem pocit, že obdobím je seriál kdesi v minulosti, v ulicích zní rap a děcka po sobě na ulicích střílí. Tohle fakt ne, nuda. Plusem je jen záporná postava, kterou ztvárnila Alfre Woodard. Hodnocení 2/5 (30%)

Iron Fist
Po Cageovi další hrdina a velmi slibný začátek seriálu. Oproti předchozím je méně politický a více zaměřený na postavu a jeho nejen vnější, ale i vnitřní boj. Asijské bojové umění, mysteriózno a sympatické postavy. Hodnocení 3/5 (65%)

Defenders
Všichni hrdinové v jednom. Seriál o pár dílech, kdy se postavy musí spojit proti jednomu nepříteli, často ovšem bojují i mezi sebou, takže není nouze o sarkasmus, akci a napětí. Hodnocení 3/5 (60%)

See
Prostě Jason Momoa. Jinak ale seriál ne vůbec dle mého gusta. Vzdálená budoucnost, kdy lidstvo přišlo o zrak a vrátilo se do jeskyň. Zápletka? Samozřejmě dvě děti, které vidí a kvůli kterým začne válka. Hodně surové, spousta krve, bojů a i takové té erotiky, která mi nesedí a klidně bych ji tu vynechala. Třetí série byla vyloženě vulgární, nechutná, ale vlastně i více koukatelná. Mám rozporuplné pocity, nadšení se ale nekoná. Hodnocení 2/5 (35%)

Agent Carter
Já ty ženské hrdinky a girl power nemusím. Agent Carter je hodně feministický, Peggy se snaží jako žena prosadit, navíc v tajných službách Howarda Starka. Příběh je zasazen do poválečné Ameriky, do doby, kdy Kapitán America už byl v ledu a překvapivě mi to celé docela sedlo. Peggy mě bavila a seriál má fajn atmosféru. Hodnocení 3/5 (65%)

Inhumans
Královská rodina geneticky upravených lidí žijících na měsíci je po převratu nucena uprchnout na Zemi. Seriál má dost mizerné hodnocení a moc to nechápu, vůbec to nebylo špatné. Nejedná se teda ani o nic světoborného, ale seriál je plný akce, humoru a za mě i příjemného obsazení. Hodnocení 3/5 (65%)

Carnival Row
Jak mě první série nechytla, tak po druhé je mi i líto, že nebude pokračování. Seriál má nádhernou atmosféru, překrásné kostýmy, i přes kouzelné víly a další stvoření je temný, napínavý. Druhá série kvůli válce byla vážně wow a tentokrát mě ani tolik nerušily erotické scény. A hodně mě bavila postava fauna. Hodnocení 3,5/5 (70%)

Jeho temné esence
Výpravou a efekty nádherné fantasy. Za mě spíše pro starší děti, jelikož působí temnější a kolikrát až děsivěji. Dafne Keene je výborná, jen mě mrzí malé využití potenciálu Jamese McAvoye. Knihy jsem nečetla a film se mi kdysi nelíbil, takže hodnotím jako samostatný počin. Hodnocení 4/5 (80%)

Flash
Po osmi sériích konec. A ač mi přišlo, že je seriál tak nějak stále dokola o tom samém, vlastně mi to nevadilo. Flash se nebere tak vážně jako Arrow a funguje to dobře. Spousta akce, ale i humoru  a lásky, která mě nerušila. Postavy na jedničku, jejich osudy působily na emoce. Pro mě jeden z top komiksových seriál. Hodnocení 4/5 (85%)

Westworld
Rozhodně oceňuji nápad, budoucnost, kdy stroje předčily veškerá očekávání a stávají sez nich samostatně myslící jednotky. Nejsem vůbec cílovka, prostě to sci-fi, navíc mi přijde, že je to více chlapsky zpracováno. První série se zábavním parkem ok, ale dál už to bylo až moc překombinované. Hodnocení 3/5 (50%)

Titáni
Milé překvapení, sice se jedná spíše o teenage komiksový seriál, ale je poměrně temný, akční scény povedené, skvělá atmosféra a zajímavé postavy. Fanoušci jistě ocení i spoustu odkazů na Batmana. Hodnocení 4/5 (70%)

Riverdale
K seriálu jsem si nenašla cestu hned na první dobrou, až tak od třetí série. Moc mě baví nádech osmdesátek, celková atmosféra a i muzikálové díly. Super postavy a vlastně celý ten temný příběh. Ovšem poslední dvě série jedna velká fantasmagorie, sem tam s magií jsem problém neměla (Riverdale má propojení se Sabrinou), avšak konec byl vážně moc a magie mě rušila. Hodnocení 4/5 (75%)

Famílie
Moc příjemný rodinný seriál o třech generacích, které spolu buď stále žijí, nebo se minimálně neustále vídají a fungují jako rodina. Je to oddechové, ale zároveň se řeší běžné problémy jako nevěra, rozvod, autismus, děti...Postavy působí reálně, soucítíte s nimi. Hodnocení 3/5 (60%)

Marianne
Pokud máte rídi horory, tak tohle bylo vážně dobré. Skvělá atmosféra, děsivá, záhadná a spousta lekaček. Po dlouhé době horor, který se opravdu povedl, takový návrat ke starým dobrým kouskům. Moc mě mrzí, že má pouze jednu sérii. Hodnocení 4/5 (80%)

Hawkeye
V poslední době Marvel seriálů vzniklo hodně a za mě jeden z nejlepších je právě Hawkeye. Sice je takový nejoddechovější, ale velmi zábavný, zároveň akční. Docela mě překvapilo, že pokračování se zřejmě nechystá. Hodnocení 4/5 (75%)

Jaké seriály aktuálně sledujete?
Co doporučíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat