Follow Me @Charmedka

23.03.24

J. R. Ward - Nesmrtelnost


Spisovatel: J. R. Ward
Originální název: Immortal
Série: Padlí andělé
Díl: 6.
Počet stran: 416
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Potom, co se nedobrovolný spasitel lidstva Jim Heron vzdal jedné výhry v souboji dobra a zla a následující kolo prohrál, se démonka Devina dostává do vedení. Aby zamezil zkáze celého světa, musí Jim zbývající dvě duše zachránit… i za cenu sebeobětování s nejistým výsledkem. Nálada v táboře padlých andělů je na bodu mrazu. Sissy Bartenovou, kterou Jim vysvobodil z pekla, sžírá vztek a žárlivost. Adrian, který v zájmu dílčího vítězství přišel o jedno oko a fyzickou kondici, stále truchlí pro Eddieho. Archanděl Colin, pološílený ze ztráty svého přítele, chystá pomstu.

Naopak Devina cítí, že má konečné vítězství na dosah. Na rozdíl od Jima zná totožnost posledních dvou duší, a opojená vidinou nadcházejícího úspěchu podléhá chování, jež je typické spíše pro smrtelníky.

Do zdánlivě bezvýchodné situace však v pravou chvíli zasáhne někdo, od koho nikdo pomoc neočekává…




Poslední díl a poslední šance získat body na svou stranu. Poté, co se Jim vzdal dobrovolně jedné duše a ještě k tomu další prohrál, je Devina ve vedení a to náladě nepřidává. Navíc jednoduché to není ani se Sissy, který byla vytažena z pekla. Přemáhá ji nekontrolovatelný vztek a žárlivost, další členové zas truchlí, vztekají se či čelí fyzické bolesti.

Ani Devina na tom není o moc lépe, sice je o nějaký ten krok napřed, ví dokonce, o které duše se hraje, ale ve velkém ji pohlcují emoce, které jsou typické pro lidstvo.

Musím přiznat, že Deviny mi kolikrát bylo až trochu i líto, z nelítostné démonky se stával uzlíček nervů, který neví, co se sebou. Naopak Sissy mi lezla na nervy, působila jak rozmazlený fracek a i její vztah s Jimem mi vůbec nesedl.

Bohužel poslední dva díly jsou asi nejslabším článkem celé série. Ona celkově série je spíše těžký průměr, za celých šest dílů jsem si nebyla schopná pořádně zapamatovat postavy, natož abych si k nim vybudovala nějaký vztah. Půlka postav je za mě nezajímavá a nejvíce zaujal Lassiter, u kterého jistě většina čtenářek doufá v nějaký samostatný příběh.

J. R. Ward určitě psát umí, to víme, ale Padlí andělé se do mého srdce nezapsali a jsem ráda, že mám sérii již ukončenou.

2 komentáře: