Follow Me @Charmedka

16.11.23

Anna Todd - Sestry Springovy

Spisovatel: Anna Todd 
Originální název: The Spring Girls
Počet stran: 368
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2018
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná

Děvčata Springova vyrůstají na vojenské základně v New Orleans. Každá ze sester je úplně jiná a všechny dohromady představují živelnou pohromu. Nejstarší Meg se touží vdát za důstojníka a žít jako tolik dalších žen, které obdivuje. Beth je největší dříč z rodiny a jejím posláním je o všechny pečovat. Jo by nejraději rovnou odmaturovala. Sní o životě v New Yorku a novinářské kariéře. A nejmladší Amy pozoruje své sestry a učí se od nich. V dobrém i ve zlém. Když jejich tátu nasadí do války v Iráku, i přes všechny rozdíly zažívají dívky ty samé obavy. Následující rok bude náročný a v mnohém zcela zásadní…
Příběh plný romantiky a dramat, inspirovaný klasickým románem Malé ženy Louisy May Alcottové, převádí témata lásky, války, dospívání a rodiny do jazyka jednadvacátého století.


Určitě většina z nás četla sérii After od Anny Todd. I já si ji poměrně oblíbila a byla jsem tím pádem zvědavá na její samostatný román Sestry Springovy, který je inspirován slavnou knihou Malé ženy, jen zasazen do současnosti.

Příběh se odehrává na vojenské zákadně a zavede nás do rodiny, kterou tvoří matka, čtyři dcery a otec, který je odvelen na misi do Íráku. Ač čtyři sestry, každá je úplně jiná a čtenář sleduje rok jejich života.

Beth je starostlivá a v podstatě dělá v rodině druhou matku, což vede k otázce, co vlastně neustále dělá maminka, protože tolik na starost toho v domácnosti nemá, padá to spíše na holky. Meg je prostřední a trochu se vymyká moderní době, touží jen po bohatém manželovi a být ženou v domácnosti. Amy je nejmladší a je to samozřejmě rozmazlený a nezvladatelný spratek. A jako poslední tu máme Jo, která je nejvíce sympatickou postavou, která Vám bude nejblíže. Má ambice, sny, touhy...

Bohužel kniha byla příběhově ale naprosto o ničem. Hlavní postavy jsou puberťačky, čemuž i odpovídá chování a děj, někdy byly holky prostě na facku. Četli jste o roce v jedné rodině, ale nic Vám to nedalo, příběh byl velká nuda a vůbec nechápu, co tím autorka chtěla říci.

Kapitoly jsou vyprávěny z pohledů všech postav, nestřídají se nijak pravidelně, ale ke slovu se dostane každý. Bavila mě vlastně nejvíce jen Jo a soused Laurie, což byla příjemná romantická linka, taková jemná a nenásilná.

Žádné komentáře:

Okomentovat