Follow Me @Charmedka

17.03.23

Lucy Holliday - Noc s Marilyn Monroe

Spisovatel: Lucy Holliday  
Originální název: A Night in with Marilyn Monroe
Série: Libby Lomax
Díl: 2. 
Počet stran: 328
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Ikar
Vazba knihy: Brožovaná
Pokračování komediální romance Noc s Audrey Hepburnovou. Libby Lomaxová má za sebou pár těžkých dní. Sotva si stihla zvyknout na to, že randí s nežhavější filmovou hvězdou Dillonem O'Harou, musí si přiznat (a to konkrétně opuštěná, v úkrytu a během hurikánu), že Dillon má do láskyplného a spolehlivého přítele velmi, velmi daleko. A jako by to nestačilo, doma se jí na gauči objeví další nezvaný host ze zlatých dob Hollywoodu. Nikdo menší než Marilyn Monroe. Libby hluboce pochybuje, že by měla naslouchat radám ohledně vztahů právě od ní, ale usoudí, že hůř už snad být nemůže…




Po nějakých sedmi letech jsem se pustila do druhého dílu. Tohle je jasný příklad toho, jak jsem občas v sériích pozadu. První díl s Aubrey Hepburn byl milým překvapením, fanoušek Marilyn ovšem moc nejsem, přesto jsem byla zvědavá, zda mě kniha také zaujme.

Libby Lomax je vlastně taková Bridget Jones, jedna pohroma za druhou. Když už to vše vypadá nadějně, vše se začne opět hroutit. Libby začala randit se sexy hercem Dillonem, kterého roky obdivovala. Co více si přát, avšak pokud má být k sobě upřímná, zas takové terno Dillon není.

A tak je jasné, že se musí na gauči v obývaku objevit Marilyn, která sice není zrovna ideální kandidát na vztahové poradenství, ale třeba vnese do Libbyina života nový pohled.

Libby je velmi sympatickou knižní postavou, působí normálně s běžnými starostmi, ty hollywoodské hvězdy na gauči nepočítám, a tím si jistě nejednu čtenářku získá. Někdy nahoře, jindy dole, stejně jako v reálném životě.

Naopak Marilyn je tu hodně zpodobněna jako ta hloupá blondýnka, což ale není vyloženě špatně, ona zřejmě takhle naivní byla. Jak jsem psala výše, já úplně nepatřím mezi její fanoušky a moc nechápu to neustálé označení sexsymbol, ale to je věc názoru a vkusu...

Od knihy určitě nečekejte víc, než zpříjemnění jednoho či dvou odpolední, oddechový humor a nějaký ten menší návrat do minulosti a hollywoodských filmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat