Follow Me @Charmedka

19.02.23

J. R. Ward - Závist

Spisovatel:
J. R. Ward
Originální název: Envy
Série: Padlí andělé
Díl: 3.
Počet stran: 440
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší na pokraji věčného zatracení. A další úkol pro padlého anděla Jima Herona, který má znovu zkřížit zbraně s úskočným a nevyzpytatelným démonem, zosobněným podmanivou brunetkou Devinou, co v souboji s dobrem používá tu nejzákeřnější taktiku.
Thomas DelVecchio zvaný Veck je policejní detektiv s
temnou povahou, syn neslavně proslulého mnohonásobného vraha. Se svým otcem sdílí nejenom jméno, ale zřejmě i sklon k chorobnému jednání.
Shodou okolností se připlete k smrtelnému útoku na jiného sériového vraha, a vzhledem k opakovaným případům náhlé ztráty paměti si není jistý, jestli čin spáchal nebo ne. Jeho případu se ujímá bystrá a inteligentní vyšetřovatelka Sophia Reillyová. K Veckovi přistupuje s principem presumpce neviny, ale postupně začíná o svém svěřenci pochybovat.
Jim Heron zpočátku netuší, o koho má s démonem svést souboj, nicméně si uvědomuje, že pokud chce zvítězit, musí přistoupit na Devinina pravidla hry.


Třetí díl, třetí smrtený hřích a tentokrát závist.

Detektiv z oddělení vražd, Veck, tentokrát stojí na druhé straně. Místo vyšetřování vraždy je sám podezřelým. Netuší, jak je možné, že se ocitl nad částmi těla Davida Kronera, sériového vraha, nic si nepamatuje a obává se, že by opravdu mohl být za jeho vraždou. Vždyť jeho otec je známý vrah a celý život vyrůstá v jeho stínů, co když násilnické sklony jsou dědičné?!

K případu se dostane chytrá a přitažlivá vyšetřovatelka Sophia Reillyová, která musí zjistit, co se stalo a zda je Veck opravdu na vině. Ani jeden netuší, že jsou součástí velké hry dobra a zla.

Pokud máte načtené Bratrstvo, tak Vás jistě potěší právě postava Vecka, která se objevila v dílu Milenka pout zbavená. Osobně mám tyhle propletené dějové linky ráda a těším se, co dalšího autorka nachystala.

Závist je více zaměřená na detektivní příběh, celé se to opravdu točí kolem Vecka a jeho ztráty paměti. Samozřejmě nechybí romantika a erotické scény, ty jsou velmi peprmé a povedené, avšak přišlo mi, že tentokrát více vede jiný žánr, než romance.

A i ďábelská Devina ztrácí krapet dech a začínají ji více ovládat lidské vlastnosti a svědomí. Musím ale říct, že právě Devina je skvělou postavou, která mě hodně baví.

Žádné komentáře:

Okomentovat