Follow Me @Charmedka

23.05.22

Cecelia Ahern - Dokonalá

Spisovatel:
Cecelia Ahern 
Originální název: Perfect
Série: Vadná
Díl: 2.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2020
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: King Cool
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Napínavé, šokující a romantické pokračování bestselleru Vadná je konečně tady. Když jsme uznali všechny své chyby, konečně můžeme dosáhnout dokonalosti ...

Celestine North žije ve společnosti, která vyžaduje dokonalost. Poté, co byla „morálním soudem“ označena za Vadnou, její svět se zhroutil a svoboda je pryč.

Vzhledem k
tomu, že jí soudce Crevan označil jako největší hrozbu pro společnost, utíká před světem jako duch spolu s velmi atraktivním Carrickem, jediným člověkem, kterému může věřit. Ale Celestine má tajemství, které může celý „vadný“ systém zničit.

Soudce Crevan má navrch a čas pro Celestine se krátí. Musí učinit volbu: zachránit sebe sama, nebo riskovat svůj život, aby zachránila všechny Vadné. A co je nejdůležitější ze všeho: může dokázat, že být člověkem samo o sobě znamená být vadný.


Na úvod bych ráda řekla, že mě hrozně mrzí, jak si tuhle autorku nakladatelství přehazují. Dokonce první díl vydala Omega, druhý King Cool a autorčiny knihy vůbec nevypadají v knihovně dobře, jak je každá jiná. Ale uznávám, že King Cool má nádherné obálky, tak snad zde už autorka zůstane.

Svět, ve kterém žije Celestine, je dokonalý, má jasně daná pravidla a jakmile vybočujete, dostanete cejch a jste označeni za vadného a stáváte se vyvrhelem společnosti. Celestine vždy strikně dodržovala pravidla, sama ale pak byla označená za vadnou a svět se jí změnil.

Ocenila jsem, že na začátku knihy jsou přiblíženy události z prvního dílu, přece jen je to nějaký ten rok, co jsem knihu četla a ráda jsem si příběh zopakovala.

Celestine je nyní na útěku se svým přítelem Carrickem, na úteku v boji za svobodou a spravedlností. Celestine má šest cejchů, o jeden víc, než je běžné. A právě ten jeden navíc je esem v rukávu, protože soudce Crevan neměl k němu oprávnění a díky tomu může Celestine být trumfem pro celou společnost.

Dystopie miluji, stejně tak různé zvrácené světy, takovéhle čtení si vždy užiju a Cecelia Ahern rozhodně umí psát, takže kniha je zárukou kvality.

Možná byl první díl krapet lepší, ale to už tak bývá, zkrátka nový svět, nové pocity, ale Dokonalá rozhodně nezaostává za Vadnou, to vůbec ne. Navíc když vezmu v potaz, že tohle není běžný autorčin styl, tak ještě větší wow.

Pokud máte dystopie rádi, rozhodně doporučuji, za mě se kniha čte jedna radost, až mi bylo líto, že je konec.

Žádné komentáře:

Okomentovat