Follow Me @Charmedka

30.10.21

W. Bruce Cameron - Psí domov

Spisovatel:
W. Bruce Cameron
Originální název:
A Dog`s Way Home
Série:
Psí poslání
Díl:
3.
Počet stran:
304
Rok vydání:
2018
Vydání originálu:
2017
Nakladatelství:
Ikar
Vazba knihy:
Brožovaná


Lucas Ray byl doslova šokován, když z opuštěné budovy vyběhlo štěně a skočilo mu do náruče. A i když Lucas ví, že domů si štěně z mnoha důvodů vzít nesmí… udělá to. Protože Bella je nádherná a upřímná. Snaží se Bellu skrývat, ovšem tento úkol se ukáže nad jeho síly. A tak musí Bellu, která patří k v Detroitu zakázaným pitbulům, dát pryč. Alespoň dočasně, než vymyslí, co dál. Ovšem Bella odmítá čekat. Hnána svou láskou a věrností se vydává na nebezpečnou cestu přes stovky kilometrů, z Colorada až tam, kde cítí svůj domov…
Psí domov je srdceryvný příběh pro všechny milovníky psů a zvláště pak pro ty, kteří si zamilovali autorovy předchozí hity – Psí poslání a Psí cestu!

 


Jako pejskař jsem si tuhle sérii nemohla nechat ujít. Mnohem dojemnější mi teda přijde filmové zpracování a platí to u všech třech dílů, přesto jsem se na knihu moc těšila.

Bella se narodila pod opuštěnou budovou, kde žije nejen se svými psími sourozeci, ale i kočkami. Jenže budova se má zbourat a postupně se zvířata odchytávají, až nakonec zůstane jen Bella s kočičí mámou. Lucas žije přes ulici a osud zvířat mu není lhostejný, je ovšem překvapen, že pod domem se ukrývá i malé štěně.

Lucasův vřelý přístup se ovšem ne všem lidem líbí, hlavně muž z odchytové služby Lucasovi hodně zavaří. Označí Bellu za pitbulla, což je plemeno, které v Detroitu nesmí být chované a je utráceno. Lucas se proto rozhodne na čas Bellu odvézt několik stovek kilometrů daleko, do bezpečí.

Bella je ale nešťastná, Lucas ji chybí a její upřímná láska ji žene zpět k Lucasovi přes lesy, hory a divokou přírodu.

Psí domov je úplně jiný, než dva předešlé díly. V těch se psí duše reinkarnovala do jiného těla a vyhledala svého pána. Tady se nic takového neděje, Bella prostě zůstává Bellou a čtenář sleduje její cestu zpět k Lucasovi.

Příběh je opět vyprávěn hafanem, je velmi srdceryvný, dojemný a ze zákonů, které v Detroitu panují se mi chtělo brečet. Stačí jeden zlý člověk, moc, peníze a nezmůžete nic, i když pravda je na Vaší straně, opravdu velká bezmoc.

Kniha není ale jen o putování Belly, ale pěkně se tam řeší i vliv psa na nemocné lidi či dokonce veterány, kteří na tom nejsou psychicky dobře.

Za mě nejhezčí, nejdojemnější díl.

Žádné komentáře:

Okomentovat