Follow Me @Charmedka

18.05.21

Taylor Jenkins Reid - Jediné pravé lásky

Spisovatel:
Taylor Jenkins Reid
Originální název: One True Loves
Počet stran: 256
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2016
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Emma Blairová si vezme svou lásku ze střední školy Jesseho. Daleko od rodičů i jejich představ o budoucnosti svých dětí si spolu vybudují vysněný život. Život plný cestování a adrenalinu ale skončí nehodou vrtulníku nad Tichým oceánem, ve kterém sedí Jesse. Emmě se zhroutí svět. Rozhodne se odstěhovat zpátky do rodného města a začne žít úplně jiný život. Takový, jaký vždycky chtěli její rodiče. Znovu se zamiluje do své první lásky Sama a zasnoubí se s ním. Je opět šťastná, ale jen do té doby, než se najde Jesse. Je naživu a celé roky se k ní snažil vrátit. Emmu čeká velké rozhodnutí. Nečekaně musí volit mezi manželem a snoubencem. Koho si Emmino srdce nakonec vybere?




Od autorky jsem četla zatím jen jednu knihu a byla jsem naprosto nadšená, ihned jsem pochopila, co na ní všichni tak vidí. Do další knihy jsem šla tedy s velkým očekáváním, přesto by mě vůbec nenapadlo, že mě totálně odrovná a bude ještě lepší jak Možná v jiném životě.

Málokomu se poštěstí, že vydrží se svou středoškolskou láskou. Emma to štěstí má, společně s Jessem se odstěhují daleko od rodiny, vezmou se, cestují, užívají si života. Jenže jedno takové dobrodružství stojí Jesseho život, když s ním spadne vrtulník.

Emmě se rozpadne celý svět. Odstěhuje se zpátky k rodičům na maloměsto, kde začne pracovat v rodinném knihkupectví, přesně tak, jak si rodiče vždy přáli. Potká tu Sama, svoji první lásku a Emma začne znovu žít po jeho boku.

Když začne být šťastná, objeví se Jesse, který nehodu přežil a Emma musí volit mezi svým mrtvým manželem a nynějším snoubencem.

Nejsem plačka, u knížek málokdy brečím, vlastně vůbec a více na mě působí filmy. Ovšem u této knihy jsem měla na krajíčku téměř pořád, několikrát jsem cítila tlak na hrudi a bylo mi Emmy tak strašně líto.

Postavy byly dokonale vykreslené, působily reálně a Vám jejich osud zkrátka nemohl být jedno. Navíc Emminy myšlenky poté, co ztratila životní lásku, byly tak bolavé a já opravdu trpěla s ní, bolelo mě to stejně jako ji.

Dovede si představit, že si musíte vybrat mezi dvěma muži svého života? Mezi manželem, se kterým jste roky byly, ale který údajně umřel, ale zjeví se poté, co se znovu zamilujete a začnete zase žít? Komu zlomit srdce a co si vybrat? Bylo mi líto i Jesse, přežil svoji smrt a najednou zjistí, že vše je jinak, byt, ve kterém žil, již není jeho, jeho manželka žije úplně nový život. A pak Sam, který má pocit, že s Jessem nemůže soupeřit.

Kniha mě totálně rozsekala, za mě to je jedna z nejdojemnějších a nejhezčích knih, co jsem kdy četla. Tohle si musíte přečíst.
 

6 komentářů:

  1. Moc hezké fotky a recenze :) Od této autorky už jsem jednu knihu četla a ta se mi moc líbila, takže se k ní ráda vrátím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu bych si taky ráda přečetla. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Od autorky jsem četla zatím jen Daisy Jones..., ze které jsem byla nadšená. :) Takže je jasné, že se musím dříve nebo později poohlédnout i po dalších jejích knihách.

    OdpovědětVymazat