Follow Me @Charmedka

03.10.20

Knižní hitparáda - Září 2020

Krásný den!
Máme tu říjen a opravdu už nastal podzim, po ránu je šílená zima, padají kaštany a dokonce už jsem měla dýňové laté :D Já jsem vyloženě letní člověk, nesnáším zimu, takže se na následující půl rok vůbec netěším a už ted bych opět brala tropy.

V zimě i méně čtu, jsem unavenější, ale uvidím, jak to vůbec půjde. V září jsem přečetla krásných osm knih, měla jsem tedy na TBR listu deset knih, což vypadalo, že dám úplně s přehledem a ještě něco navíc, ale nakonec jsem se trochu sekla. Z TBR jsem přečetla sedm a jednu knihu ještě navíc, která na seznamu nebyla. Hodně jsem přemýšlela, zda hitparádu ale dělat, protože tu mám převážně jednu sérii a z toho udělat seznam, skoro nemožné, takže opravdu těžké...




Nejlepší kniha  
Gerard Brittle (Démonologové) 
Proč: Nečtu životopisy, memoáry apod, říkám si, že informace si můžu přečíst na netu a u knih dávám přednost beletrii, ale tohle byla super volba a jsem ráda, že jsem po knize sáhla. Nadpřirozeno mě fascinuje, věřím na něco mezi nebem a zemí a Eda a Lorraine Warrenovi samozřejmě znám...
Nejhorší kniha
Zasvěcení (L. J. Smith)
Proč: Celkově série není špatná, takové jednodušší čtení pro mladší slečny ve věku kolem dvanácti let. Magie, láska a bez zbytečného násilí či erotiky. Narozdíl od Upířích deníků to není přitažené za vlasy a čte se to dobře.
Největší překvapení
Gerard Brittle (Démonologové)
Proč: Fakt jako super, kniha je plná teorie, ale i historek jako například vyprávění o Annabelle, Amityville a dalších. Kniha je obohacena i o pár fotek.
Největší zklamání
Strážci zákona (Richard Bachman)
Proč: Já vlastně ani zklamaná nejsem, moc jsem nečekala, protože kniha nemá kdovíjaké hodnocení, takže jsem byla připravená na to, co jsem dostala. Je to taková fantasmagorie, která ve výsledku dává smysl, ale souhlasím s hodnocením, topka to není.

Nejvtipnější kniha
Proč: Nic vtipného jsem nečetla.
Nejnapínavější kniha
Gerard Brittle (Démonologové)
Proč: Nemůžu úplně říct, že bych se bála, ale napnutá jsem samozřejmě byla...
Nejromantičtější kniha
Proč: Ani vtipná, ani vyloženě romantická. V Tajném kruhu sice romantika je, ale to bych úplně nepočítala.
Nejočekávanější kniha
Strážci zákona (Richard Bachman)
Proč: Pamatuji dobu, kdy kniha byla vyprodaná a i v bazaru se nedala sehnat, nebo jedině za tisíce, takže na dotisk jsem se hrozně těšila.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Tajný kruh (L. J. Smith)
Proč: První dva díly jsem četla už před lety a když se mi doma konečně sešla kompletní série, tak jsem si zopakovala i ty dva první, abych to měla celé a bylo to dobře, protože jsem si knihy vůbec nepamatovala.

Nejlepší obálka
Strážci zákona (Richard Bachman)
Proč: Já tu obálku úplně žeru. Kniha vychází zároveň s Beznadějí a obálky k sobě ladí, takže se těším, až budu mít doma obě, je to nádhera.
Nejhorší obálka
Pokušení (L. J. Smith)
Proč: Celkově ty obálky této série nejsou kdovíjaké, ale nevím proč, poslední díl se mi nelíbí vůbec a přijde mi, že ani pořádně ke zbytku neladí.
Hrdina měsíce
Ed a Lorraine Warrenovi (Gerard Brittle - Démonologové)
Proč: Démonologové, kteří celý život pomáhali lidem a překvapilo mě, že si za pomoc nic neúčtovali, pouze náklady spojené s cestou, ubytováním apod, ale za samotnou práci nic...
Pár měsíce
Cassie & Adam (L. J. Smith - Tajný kruh)
Proč: Nemůžu tedy úplně řct, že bych jim to přála, vůbec mi k sobě nešli, ale viditelně hrdinové měli jiný názor :D


 
 
 Kolik jste toho přelouskali?
Čtete v zimě více, nebo méně?

4 komentáře:

  1. Ani já chladno a zimu nemám moc ráda, jsem člověk, který by byl spokojený s trvalým jarem a létem. :) 8 knih je skvělé číslo, přeju, aby byl i říjen stejně plný knih. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetla jsi toho opravdu hodně. :) Též jsem člověk, který má rád léto. Ale když je opravdová zima, kdy je vše zasněženo, tak to je jediná věc, co se mi na zimě líbí. Jinak prostě ne. :D

    OdpovědětVymazat