Follow Me @Charmedka

14.10.20

Emma Chase - Zapletený

Spisovatel: Emma Chase
Originální název: Tangled
Série: Zapletený
Díl: 1.
Počet stran: 224
Rok vydání: 2018
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Brožovaná
Drew Evans, úspěšný třicátník se sebevědomím až do stropu, svůj život miluje a rozhodně v něm nehodlá cokoliv měnit. Proč taky? Přes týden září v otcově koncernu, o víkendu v nočních klubech. Vztah? Láska? K čemu! Ženy na něj stojí frontu a jemu jeho životní motto „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ plně vyhovuje.
Ales
poň do té doby, než potká Kate, svou novou kolegyni s vlasy po pás a jazykem jako břitva. Jenže Kate má před svatbou, na aférky si nepotrpí,
a jak se zdá, ani na Drewa...
A že mu v práci šlape na paty? Tak to už, kočka, trochu přehání, ne? Jenže zákonům přitažlivosti neporučíš a muži jsou tvorové nejen ješitní, ale i bojovní. Zvlášť, když se zamilují...




Největší přiznání, mám ráda erotické romány. Nejen že čtu zamilované romány pro ženy, ale vyhledávám i ty erotické a ano, začalo to především Padesáti odstíny. Není to nic inteligentního, uznávám, na druhou stranu nechápu ani odsuzování podobných knih, jak tomu občas bývá a co tak vidím.

Sérii Zapletený jsem měla dlouho na wishlistu, u Mladé fronty dokonce vyšla již dvě vydání těchto knih a poté, co jsem objevila to druhé, které mi obálkami přijde mnohem hezčí, tak už jsem neváhala a po knihách sáhla. Mmimochodem, seženete je aktuálně v Levných knihách.

Drew je velmi pohledný třicátník, s výbornou prací ve firmě svého otce, vlastním bytem a penězi na rozdávání. A samozřejmě si je svých kvalit dobře vědom. Tvrdě pracuje, je zodpovědný, ale o víkendech vymetá večírky a zastává u žen názor, že jednou a dost.

A pak do firmy nastoupí Kate, inteligentní, stejně ambiciozní, zasnoubená...a Drew ji nechává zcela chladnou. A to nenechá chladným Drewa. Jejich vztah začíná jako hra na kočku a myš, ale jak se říká, co se škádlívá...

Kniha je psána z pohledu Drewa, což mi přijde vždy super, číst příběh právě z pohledu muže. Bývá to takové jiné a svým způsobem zajímavější.

Co je ale vůbec nejlepší na celé knize, Drew promlouvá ke čtenáři a to neustále. Občas se tohle objeví ve filmu a já to vždy vítám, ale v knize jsem se s tím asi ještě nesetkala a pane jo, tohle mě neskutečně bavilo.

Hlavně tím, jak s Vámi Drew mluví, tak se svěřuje se svými všemi myšlenkami, pocity a mužskou logikou, která je zkrátka jiná :D a kniha je tím pádem plná sarkasmu, ironie a zaručuji, že se vážně budete bavit.

Je to samozřejmě vulgárnější, ale v určité míře se s tím musí v erotickém románu počítat a tady to sedělo dobře, nic přehnaného a zbytečně sprostého, zkrátka všeho akorát.

Kniha je navíc docela tenká, tak Vám zpřjemní max dvě odpoledne a hned se můžete vrhnout na pokračování.

 

 

2 komentáře:

  1. Myslím, že není za co se stydět. Já si jednou za čas nějaký ten erotický román přečtu taky a to ráda. :)

    OdpovědětVymazat