Follow Me @Charmedka

21.10.20

Alexandra Potter - Co je nového, kotě?

Spisovatel: Alexandra Potter
Originální název: What`s new, Pussycat?
Počet stran: 256
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2000
Nakladatelství: Kristián
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Co bys udělala, kdyby tě tvůj přítel po desetiletém vztahu požádal o ruku? Zavýskla ano, popadla prsten s diamantem a předplatila si časopis Nevěsta? Nebo zpanikařila a uvědomila si, že je nejvyšší čas zmizet?

Delila dospěla k velkému rozhodnutí. Sebere psa Tlusťocha, sbírku desek od Toma Jonese a opouští jak svého přítele Lennyho,
tak i nudný Bradford a vrhá se do víru velkoměsta. Náhodné setkání s televizním produkčním Charliem ji zavede přímo do Notting Hillu, kde potkává výstřední Vivienne a jejího kamaráda Sama, dobrosrdečného provozovatele místní kavárny.

Deliliny sny se začínají plnit. Bydlí v luxusním bytě, přes den nakupuje oblečení od módních návrhářů a večer vymetá nóbl restaurace. Nachází novou lásku a nový život. Najde ale i samu sebe?



Není to tak dávno, co jsem četla od Alexandry Potter knihu Hledá se Romeo, která mě teda bohužel vůbec neoslovila. Celkově to mám s touhle autorkou tak půl na půl, sice mě každá její nová kniha láká a chci si ji přečíst, ale ve výsledku mě baví možná tak ta půlka.

 

Z některých knih jsem byla nadšená a strašně se mi líbily, u tech ostatních kroutím hlavou, jak klišoidní příběh mají a jak strašně nesympatickou hrdinku dokáže autorka stvořit. Ano, na tohle má vážně talent, protože její hrdinky bývají opravdu ty nejprotivnější a možná i kvůli nim ty knihy pak u mě klesají na kvalitě.

 

Co je nového, kotě? jsem měla v knihovně už opravdu hooodně dlouho, takže jsem moc tohle čtení už nemohla odkládat, protože knížka téměř už brečela, jak se na ní prášilo a já ji přehlížela. 

 

Delila je dospělá žena se zázemím a chlapem, který si ji chce vzít, ale právě nabídka k sňatku otevře Delile oči. Ve vztahu není šťastná a svatba by byla špatný nápad. Po jedné vtipné menší nehodě se v nemocnici seznámí s charismatickým televizním produkčním, který ji nechá svou vizitku a co neudělá Delila? Sbalí si pár svých věcí, psa a odjíždí z nudného městečka do Notting Hillu, najít chlápka z vizitky. 

 

Delila netuší, kde bydlí, co přesně dělá a hned po příjezdu je okradená, naštěstí narazí na dobrosrdečného majitele kavárny Sama, který ji u své bláznivé kamarádky zajistí nocleh a Delila tak může začít hledat to svoje štěstí.
 
Musím teda říct, že i tady se autorce povedla šíleně pitomá hrdinka, naštěstí ne vyloženě protivným způsobem, ale Delila působí strašně naivně, nechá se opít rohlíkem a nevidí naprosto do očí bijící skutečnosti. Naopak Sam je obrovský sympaťák a kolikrát mi ho bylo strašně líto.

Kniha je teda hodně praštěná a myslím, že většina z nás by se takhle nerozumně nezachovala, nebo alespoň já nechápu ty ženské, které mají vlastně vše, po čem by mohly toužit a přitom si neváží dobrého bydla. 
 
Když to porovnám s jinými knihami od autorky, tak je tohle za mě lepší průměr. Sice praštěné a hlavní hrdinka naiva, ale docela jsem se bavila a díky kamarádce Vivienne, která je taky ale pěkný magor, jsem se i zasmála.
 
Příběh má dojemné momenty, romantickou linku a úplně zlé mi to nepřišlo, jak píšu, na autorku lepší průměr.

4 komentáře:

  1. Když to vezmu, už i jen anotace zní šíleně. :D Může to být dobrá kniha, ale mě moc neláká.

    OdpovědětVymazat
  2. První, co mě "viděsilo" je název knihy. :) Některé autorčiny knihy bych si ráda přečetla, ale tahle mě moc nezaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, s knihami to mám u ní půl na půl. Moc hezká je Kde je ta holka :)

      Vymazat