Follow Me @Charmedka

24.09.20

L. J. Smith - Otrokyně

Spisovatel:
L. J. Smith
Originální název:
The Captive
Série:
Tajný kruh
Díl:
2.
Počet stran:
224
Rok vydání:
2011
Vydání originálu:
1992
Nakladatelství:
CooBoo
Vazba knihy:
Brožovaná
Cassie uvízla v bitvě mezi dobrem a zlem. Její moc je přitažlivá a smrtící a zároveň i příliš opojná. Všechno má svou cenu a ta za používání magie přesahuje i její znalosti. Cítí se rozpolcená a neví, na kterou stranu se přiklonit.
Dva vůdci Tajného kruhu spolu bojují o nejvyšší moc a ona má před sebou těžké rozhodnutí. Bu
ď si zvolí záchranu všech v Novém Salemu, nebo dá přednost své lásce a zvolí Adama. Toho Adama, jenž se snaží rozbít kruh na kusy.
Budou Cassiiny čarodějné schopnosti dost mocné, aby obstály ve finálním boji mezi dobrem a zlem a pomohly obnovit bezpečí čarodějného kruhu? Nebo podlehne pokušení, přikloní se k temné straně a popustí uzdu temným silám? Jestli Cassie odolá svůdnému Adamovi anebo uvolní vlastní temnou magii.
 

Po prvním dílu jsem se ihned pustila do dalšího, který navazuje přesně tam, kde první skončil. Cassie byla zasvěcená do kruhu čarodějů a čarodějek a stává se dvanáctou členkou. Objevuje svoje schopnosti, výhody i nevýhody magie a snaží se být dobrou kamarádkou a nepodléhat citům k Adamovi, který chodí s Dianou.


O její lásce se ale dozví proradná Faye, která začne Cassie vydírat a využívat ke svým plánům. Buď Cassie udělá vše, co chce, nebo Dianě poví pravdu. Cassie je na rozpacích, snaží se být dobrá a upřímná, ale neustále se to v ní pere a snadno Faye podléhá.

 

Cassie občas trochu působí jako naprosto nesebevědomý člověk, který neví, co se sebou a snadno se nechá vmanipulovat do čehokoliv. 

 

Hodně jsem si ale oblíbila postavu Faye, která je úplný opak Cassie Je sexy, ví co chce a je spíše na temnejší straně. Strašně mě baví a je mi sympatická. Ale i ostatní postavy mají dobře propracované charaktery a každý je svým způsobem zajímavý.

Kniha je opět docela jednoduchá, je naprosto jasné, kam příběh směřuje a určitě se jedná o čtení pro mladší čtenáře. První díl byl hodně seznamovací, Otrokyně je již více akční a začíná se konečně něco dít.


Krom milostných problémů řeší kruh několik úmrtí, která mohou mít spojitost s křišťálovou lebkou, kterou Adam objevil a ve které přebývá mocná síla.

4 komentáře:

  1. To je rychlost. :) Opět pěkná recenze. Pomalu ale jistě mě přesvědčuješ, abych sérii také dalal šanci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sérii jsem přečetla za týden, v recenzích jsem pozadu :D

      Vymazat
  2. Já nevím. Já té autorce moc nevěřím. Zkoušela jsem od ní TVD, ale to byla bída. Každopádně recenze skvělá :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat