Follow Me @Charmedka

15.09.20

Darynda Jones - Třetí hrob přímo před nosem

Spisovatel: Darynda Jones
Originální název: Third Grave Dead Ahead
Série: Charley Davidson
Díl: 3.
Počet stran: 392
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Beta
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Vstupte do světa soukromé vyšetřovatelky z Nového Mexika se specializací na paranormální jevy. "Smrtka" Charlie Davidsonová se vrací! A lije do sebe černé kafe, protože kdykoli zavře oči, vidí jeho - Reyese Farrowa, napůl člověka, napůl supermodela, a navrch ještě Satanova syna! Uvěznila ho sice na věčnost ve fyzickém těle, ale tak snadné to zase nebude. Teď musí vyřešit případ nezvěstné manželky, poradit si s egocentrickým doktůrkem, uklidnit svého ustaraného tatínka a vypořádat se s gangem motorkářů.



První dva díly jsem slupla jak malinu a hned po pár řádcích se do série a její hrdinky zamilovala. Třetí díl na sebe nenechal dlouho čekat, avšak čtvrtý jsem na chvíli odložila, protože více jich u nás nevyšlo a mně se se sérií nechce vůbec loučit.

Zrovna tohle je série, u které mě opravdu mrzí, že další díly u nás nebyly přeloženy, Charley Davidson má velký potenciál...

Charley již dva týdny přežívá na kávě, díky které se snaží vyhnout spánku. Satanův neskutečně sexy synek, Reys Farrow, byl Charley proti své vůli uvězněn v lidském těle a trýzní ji ve snech. Jakmile se objevují Reys, Charley ztrácí pevnou půdu pod nohama a horší je, že se Reys opravdu zlobí.

Na spánek stejně není čas, v kanceláři se objevil nový klient, smutnící doktor, který chce nahlásit zmizení manželky. Herecký výkon vynikající, ale Charley na něm něco nesedí a jeho smutku úplně nevěří.

Velmi oceňuji, že kvalita dílů postupně neklesá, naopak. Knihy si drží super úroveň, ne-li dokonce lepší. Také se mi líbí, že v každém dílu se toho děje více, zároveň to ale není překombinové a vše plyne tak nějak přirozeně.

Charley je zkrátka jedna z nej knižních postav, srší jednou hláškou za druhou, co slovo, to perla a rozhodně se nebudete nudit. Smysl pro humor neztrácí ani když jde do tuhého. Sarkasmus je jí prostě vlastní a to mě strašně baví.

Výborná je i sousedka a zároveň kamarádka Cookie, která je stejně praštěná, odvážná a za Charley vždy stojí. Velmi mi tady sedl i Garrett, který se jeví jako správný chlap a někdo, na koho se Charley může spolehnout. Navíc to jejich neustále handrkování baví.

Kromě Reyse a ztracené manželky, řeší Charley i motorkáře, kteří sídlí v budově bývalého blázince, kam se Charley tajně vloupává. Motorkáři byli super zpestřením a jejich linka mě vážně bavila.

Kniha je opět plná vtipu, akce a nemá žádná hluchá místa, čte se jedna radost a mě už teď mrzí, že se u nás dostávám ke konci...

6 komentářů:

  1. Zní to moc dobře. :) Ale je fajn, že s dalším dílem je to jen lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je škoda, že další knihy od autroky nevycházejí... chápu, proč se tak stává, ale vždycky mě to dokáže vytočit.

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze, tuhle sérii mám rozečtenou, takže děkuji za připomenutí,že ji mám taky dočíst :D

    OdpovědětVymazat