Follow Me @Charmedka

09.06.20

Shari Lapena - Někdo cizí v domě

Spisovatel: Shari Lapena
Originální název: A Stranger in the House
Počet stran: 272
Rok vydání: 2018
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat.
Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastn
í nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí.
Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe...


Thrillery jsem si za poslední asi rok hodně oblíbila, co se týče žánrů, tak se mi čtou snad nejlépe, vrhám se na ně s největším nadšením a už je tedy cíleně vyhledávám. Opravdu mě hodně baví, takže mi nemohla uniknout autorka Shari Lapena.

Od ní vyšla známá kniha Manželé odvedle, kterou jsem tedy nečetla, ale seznámila jsem se s ní u knihy Někdo cizí v domě. Nádherná obálka a zajímavá anotace, oboje mě ihned upoutalo. Hodnocení ale už tak slavné není a kamarádka knihu docela zkritizovala a ač míváme občas hodně odlišný názor, tak jsem se přesto trochu knihy bála.

Jsem ráda, že jsem nečekala mnoho, protože moc se mi toho bohužel opravdu nedostalo. 

Karen a Tom působí na první pohled jako dokonalý manželé, nejsou spolu dlouho, stále mezi nimi panuje vášeň, mají dobrou práci a krásný domek na předměstí. 

Jednoho dne se Tom vrátí domu a Karen nikde, auto je pryč, ale práce v domě rozdělaná a nevzala si ani kabelku. Karen skončí v nemocnici po autonehodě, kdy při rychlé jízdě nezvládla řízení. Otázkou zůstává, kam tak narychlo jela, co dělala ve čtvrti s ne zrovna dobrou pověstí a hlavně má něco společného se zavražděným mužem, který byl v této čtvrti nalezen?

Námět zajímavý, ale od začátku hodně průhledný, což bych ovšem odpustila. Ne vše jsem samozřejmě odhalila, ale taková ta hlavní zápletka je opravdu jasná po pár stránkách.

S čím jsem ale měla problém, tak byla převážně celková atmosféra celé knihy. Postrádala jsem napětí a více emocí. Působilo to strašně ploše, zkrátka tak jako nijak. Postavy byly všechny naprosto nesympatické a opět, bez emocí.

Abych jen nekritizovala. Kniha se četla dobře a to díky kratším kapitolám a roztaženému písmu, navíc není kdovíjak tlustá, takže i přes nudu ji slupnete docela rychle. Je vyprávěna z několika pohledů, což je také fajn.

Určitě dám autorce ještě ráda šanci, ale touhle knihou mě zatím nepřesvědčila.

6 komentářů:

  1. Též jsem poslední dobou přišla na chuť thrillerům. Pro mě se jednalo o můj první thriller, takže já jsem si ji dost užila. :D Ale co jsem slyšela, tak zrovna tato kniha má být od autorky nejslabší, tak jsem zvědavá na ty další. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být můj první, tak asi budu nadšenější více :D

      Vymazat
  2. Knížky od autorky jsem četla již 3. Jelikož jsem neměla žádné očekávání tak kniha Manželé od vedle mě velmi bavila. Někdo v cizí domě byl slabší odvar. A souhlasím s tebou, že již v půlce jsem věděla co se vlastně děje.Hezky napsaná recenze :-) Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ostatní knihy budou lepší, určitě ji chci dát šanci :)

      Vymazat
  3. Já thrillery moc nevyhledávám, ale na tuhle autorku slýchám všude samou chválu. Sama jsem se k ní ještě nedostala, ale ráda bych to napravila. :)
    Děkuji za objektivní recenzi, do téhle knihy se nejspíš jako první pouštět nebudu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiné knihy jsou myslím lépe hodnocené, tahle je slabší :)

      Vymazat