Follow Me @Charmedka

25.05.20

Anna Todd - Polibek

Spisovatel: Anna Todd 
Originální název: After
Série: After
Díl: 1.
Počet stran: 528
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, nezapomenutelným rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale jde odolat jeho polibku?

Pokud čtete knihy podobného žánru a máte rádi knihy z Yoli, tak určitě znáte sérii After. Myslím, že i pokud nečtete a žánr nevyhledáváte, tak Vám série neunikla, od vydání je všude. Mě původně moc nelákala, říkala jsem si, že věkově to pro mě už asi nebude, i když YA mám ráda pořád, ale jelikož se sérii fakt uniknout nedá, tak zvědavost byla větší.

Nejprve jsem si sehnala první dva díly v nějaké výhodné akci a poté dosehnala zbylé dva a dostala se k nim teprve nyní. Momentálně vyšel pátý díl, tak doufám, že se k němu dostanu co nejdříve a navážu a ne až po x letech, jak to občas u mě bývá zvykem. 

Tessa je příklad vzorné a slušně vychované dívky. Je to jedničkářka, nosí dlouhé sukně, staromodní svetříky a se svým přítelem, se kterým je dva roky, ještě ani nespala. 

Když se dostane na prestižní Washingtonskou univerzitu, seznámí se hned při nástupu s kamarádem své spolubydlící, potetovaným a nevychovaným Hardinem, který má tak sexy britský přízvuk.

Hardin je neomalený, drzý a Tessu v podstatě od začátku ponižuje, pokud ji vůbec vezme na vědomí. Brzy ale vzplane mezi oběma vášeň a Tessa ztrácí zábrany.

Rozhodně jsem na knihu stará, ale hrozně lituji, že jsem tak dlouho otálela, protože kniha je neskutečně čtivá. Se svým počtem stránek už je to docela bichlička, ale kapitoly jsou krátké, k tomu ne zrovna malé písmo a kniha se čte úplně sama.

Myslím, že kniha se Vám bude líbit i v případě, že nejste vyloženě na romantické knihy. Mně se teď romantika čte špatně, nebaví mě, ale tohle jsem zhltla jak malinu.

Je to takových 50 odstínů pro mládež. Erotické scény jsou peprné, výborně napsané, fakt vzrušující a za mě vážně super. A ten konec Vás donutí sáhnout po pokračování.

4 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze. :) After už mě nějakou dobu láká, ale zatím jsem se k přečtení neodhodlala... tvoje recenze mě ale nalákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň to teď budeš mít rovnou i s pátým dílem :)

      Vymazat
  2. Já k ní mám rozporuplný vztah. Od kamarádky vím, že ji to vůbec nebavilo a dost míváme podobný názor. Takže uvidím, zda si ji přečtu. :)

    OdpovědětVymazat