Follow Me @Charmedka

07.10.19

Sarah J. Maas - Dvůr křídel a zmaru | RC review

Spisovatel: Sarah J. Maas
Originální název: A Court of Wings and Ruin
Série: Dvůr trnů a růží
Díl: 3.
Počet stran: 720
Rok vydání: 2018
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: CooBoo
Vazba knihy: Brožovaná
Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala, musí se zapojit do smrtícího tance podvodů – a v něm může jeden chybný krok přivodit zkázu nejen jí, ale i celému světu. Feyre čeká nesnadné rozhodnutí, komu z oslnivých a smrtících Vladařů věřit...



Troufám si tvrdit, že Sarah J. Maas je v současnosti jednou z nejoblíbenějších autorů. Její knihy vyskakují stále všude a většina je miluje. Já se prozatím do této skupiny čtenářů neřadím. Skleněný trůn jsem ještě číst nezačala, avšak mám ho v plánu. Co mám ovšem rozečteno, tak Dvůr trnů a růží a ten mě úplně nepřesvědčil, proto mi i trvá, než se vždy k dalšímu dílu dostanu.

Pokud jste na tom přesně naopak a chystáte se na tuto sérii, tak zde můžete sehnat první díl za hezkou cenu nebo rovnou můžete mrknout na box.

Miluji pohádky a miluji jejich retellingy, navíc Kráska a zvíře patří mezi moje nejoblíbenější, ale asi jsem od této série čekala mnohem víc. Velmi sympatické mi jsou postavy a nejlepší z celé knihy vždy bývá konec.

Na začátku mám naopak vždy problém se chytit a ani tady to nebylo jinak. Začala jsem číst a byla jsem úplně ztracená, všechny události z předchozího dílu jsem naprosto zapomněla, což bohužel svědčí i tom, že se mi série pod kůži až tak nevryla.

Příběh v podstatě začíná tím, kdy se Feyre vrací na Jarní dvůr za Tamlinem, s tím, že Rhysanda nenávidí a na jeho dvoře ji bylo ubližováno. Vše je ale naopak, nenávidí Tamlina za to, co udělal, za to, že z jejích sester se staly víly a jejím cílem je získal informace o Hybernu a jeho spojení právě s Tamlinem. Hodlá tu udělat peklo a poštvat proti sobě koho půjde.

Král Hybernu vlastní kotlík a má v úmyslu zbourat Zeď mezi vílím světem a lidmi. Válka je na spadnutí a zastavit krále Hybernu nebude jen tak. 

Jak jsem psala výše, na knize jsou super postavy. Feyre je bojovnice každým coulem, je chytrá, statečná, rodina je pro ni vším, ale zároveň zvládne být nelítostivá, když je to potřeba. I z Rhysanda se vyklubal velký sympaťák a nejinak tomu je u vedlejších postav.

Kniha je pořádná bichlička, má přes 700 stránek, ale překvapivě se mi četla moc dobře, avšak mi přijde, že by se dal příběh docela osekat a zkrátit, protože na těch sedmi set stránkách se toho zas tolik nestalo a příběh se vlekl.

Hodně prostoru bylo věnováno Feyre a Rhysandovi a jejich vztahu, překvapivě mě to nerušilo a knížka byla hezky romantická. Nechyběla dokonce erotika, která též nerušila a popsána byla dobře, čtivě.

Dvůr křídel a zmaru se četl plynule, docela i rychle, ale v podstatě se toho dělo nejvíce opět zas až ke konci, kdy jsem byla dokonce dojatá a fakt četla se zaujetím, jinak to bylo neustálé omílání toho samého.

Nějakým nedopatřením jsem si ovšem myslela že se jedná o závěrečný díl a po tomto dílu mě čeká už jen krátká novela a tím sérii uzavřu. No bohužel, chystá se další pokračování. Sice prostor pro pokračování tam je, ale v klidu by se dal příběh i uzavřít.

Určitě si ráda přečtu další díly, ale stále si stojím za tím, že fanoušek této série nikdy ze mě nebude.

Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

4 komentáře:

  1. Na tuto sérii se stále chystám, ale neustále mi do toho skáče něco jiného, co mě více zaujme. Tak snad jednou. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za připomenutí. Ze série mám přečtené první dva díly, které se mi moc líbily, ráda bych přečetla i tenhle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se tenhle asi líbil více ež dva předchozí, nebo přinejmenším se mi lépe četl.

      Vymazat