Follow Me @Charmedka

13.10.19

Nalini Singh - Otrokyně citů | RC review

Spisovatel: Nalini Singh
Originální název: Slave to Sensation
Série: Psyové/Měňavci
Díl: 1.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2006
Nakladatelství: Fantom Print 
Vazba knihy: Brožovaná
Ve světě bez emocí, v němž vládnoucí psyové jakékoliv tužby trestají, musí Sascha Duncanová skrývat své pocity, které ji usvědčují z nedokonalosti. Odhalit je by znamenalo vystavit se hrůzné „rehabilitaci“ – kompletnímu vymazání duše a ztrátě všech vzpomínek na to, kým byla…
Lucas Hunter je měňavec, člověk i zvíře v je
dnom, hladový právě po těch zážitcích, kterými psyové opovrhují. Po staletích křehkého soužití stojí nyní psyové a měňavci na pokraji války, vyvolané brutálními vraždami několika měňaveckých žen. Lucas je odhodlán nalézt mezi psyi vraha, který chladnokrevně zabil členku jeho smečky, a Sascha je jeho vstupenkou do pečlivě střežené psyské společnosti.
Brzy však zjistí, že je tato na první pohled chladná žena schopna intenzivních prožitků – což silně přitahuje zvíře v jeho nitru. Lucas a Sascha jsou lapeni mezi dvěma znesvářenými světy a musejí oba zůstat věrni tomu, kým jsou – nebo vše obětovat a okusit temné pokušení…



Jsem čtenář, který ne hned sahá po novinkách a nutně potřebuje mít ihned danou knihu doma a tak se stává, že některé knihy mám na wishlistu pěknou dobu a hlavně například v sériích jsem šíleně pozadu.

To je případ i série Psyové/Měňavci, která u Fantom Printu vyšla před pěti lety a mám ji na seznamu právě po celou tu dobu. V češtině je již přeloženo pět dílů a jsem ráda, že jsem se konečně dostala k tomu prvnímu a sérii započala.

Vítejte v roce 2079, kdy na zemi žijí lidé, měňavci a psyové. Psyové se považují za nejvyspělejší rasu a to díky tomu, že se naprosto zbavili emocí, díky čemuž necítí strach, žárlivost a dokonce ani lásku. Díky absenci emocí jsou to v podstatě roboti. Jejich svět je drsný, syrový, ale zároveň by mezi nimi neměla existovat ani kriminalita, jelikož necítí a nemají například vražedné ambice.

Pokud se přece jen objeví nedokonalý jedinec, čeká ho rehabilitace, ze které vyleze nemyslící troska. Pak jsou tu měňavci, pravý opak psyů, napůl člověk, napůl zvíře. Měňavci žijí ve smečkách, touží po dotecích a mezi ně patří i Lucas Hunter, alfa samec levhartí smečky.

Psyové a měňavci jsou nepřátelé, avšak nyní se Lucas musí mezi ně dostat a zjistit, kdo chladnokrevně vraždí jejich ženy.

Sasha Duncanová je vysoce postavená Psyka, dcera členky Rady. Sasha od mala ví, že je jiná a svoje emoce, které by vůbec neměla mít, musí ukrývat a nedávat najevo. To se daří, dokud se neobjeví Lucas Hunter.

Nalini Singh vytvořila zcela nový a originální svět, kdy ve světě vládne rasa zcela bez emocí. Příběh se točí právě kolem psyů a měňavců, součástí světa jsou i lidé, ale ty tu vůbec prostor nemají.

Urban fantasy s detektivní zápletkou a erotickým napětím mám hrozně ráda a nemůžu říct, že by mě Otrokyně citů zklamala, ale lepší hodnocení si nechám do zálohy na další díly, protože věřím, že teprve se to rozjede.

Detektivní část tu byla hodně v pozadí a vlastně nejvíce prostoru bylo věnováno Lucasovi a Sashe. Se světem nás autorka seznamuje postupně a vždy přidá další informaci navíc, což chvílemi může působit lehce zmatečně, ale na druhou stranu nejste zahlceni hned na úvod a ve výsledku mi to vlastně i sedlo, protože po celou dobu příběhu přicházela jedna informace za druhou.

Více než řešení vraždy, se hrdinové věnovali sexu, avšak erotické scény byly super popsané, nic trapného, přitaženého za vlasy, ale vše tak akorát, aby to bavilo a nezkazilo dojem z celé knihy.

Já jsem spokojená, Otrokyně citů je spíše úvod do světa psyů a měňavců a jsem zvědavá, kam budou směřovat další díly.

Moc děkuji nakladatelství Fantom Print za poskytnutí knihy k recenzi.
Knihu si můžete zakoupit zde.

8 komentářů:

  1. Jojo, vidím to stejně. Nějaký prostor na zlepšení určitě je. Navíc je to taková krátká kniha, že se tam toho ani nemůže moc nacpat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, fakt je to jednohubka, ale další díly si určitě přečtu ráda :)

      Vymazat
  2. Tak snad budou další díly lepší. :)
    Mám to také tak, některé knihy si chci přečíst už opravdu dlouho a né a né se k nim dostat. :)) Někdy ale může být výhodou, že nemusíš dlouho čekat než vyjdou další díly... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On to není špatný díl, jen fakt takový úvod, věřím, že série bude zajímavá a čtivá :)
      Je fakt, že občas mi vyhovuje, když si můžu díly přečíst rovnou za sebou.

      Vymazat
  3. Nad touto sérií už mám nějakou tu chvíli zálusk. Takže jsem zvědavá, kdy se k ní dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přečetla jsem, odložila a zatím nevím, jestli se pustím do další. Nezklamala, ale ani nenadchla, tak snad dám ještě dalšímu dílu šanci :-)

    OdpovědětVymazat