Follow Me @Charmedka

22.05.19

Sophie Kinsella - Báječné nakupování v Hollywoodu

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Shopaholic to the Stars
Série: Shopaholic
Díl: 8.
Počet stran: 360
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Becky Brandonová mezi hvězdami
Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je v Hollywoodu! Jako by celý její dosavadní život směřoval k této chvíli. Přátelí se s filmovými hvězdami… nebo určitě bude, až se konečně setká se slavnou filmovou hvězdou Sage Seymourovou, o jejíž PR se bude starat Beckyin manžel Luke. Becky se s veškerou verv
ou pouští do vysněné kariéry – být stylistkou nějaké hvězdy. Jenomže se ukáže, že v Tinseltownu není nic tak snadné. Naštěstí jí přijíždí na pomoc kamarádka Suze,… ale tak snadno, jak obě doufaly, to nejde…

Něco ke knize

Beckyin manžel Luke dostane pracovní nabídku, kterou nemůže jen tak odmítnout, i když z ní nijak nadšený není. Ovšem jeho manželka šílí radostí. Luke bude zastupovat filmovou herečku Sage Seymourovou a to znamená také odjezd do Hollywoodu.

Becky to vidí v živých barvách. Stane se součástí hollywoodské smetánky. Kávičky s celebritami, červený koberec a šance stát se modní stylistkou celebrit, hotový sen. Sen, pro který je ochotná udělat cokoliv a Luke tomu rozumí stále méně a méně.

Moje hodnocení a dojmy

Troufám si tvrdit, že fakt po letech, jsem se opět pustila do série Shopaholic, kterou jsem začala číst snad ještě na základce. Vychází od roku 2002 a aktuálně koupíte osm dílů. Já se pustila do sedmého, který je ze světa Hollywoodu. Zjistila jsem ale, že mi chybí recenze na předchozí díl, zvláštní.

Tuhle sérii jsem milovala a to i tolik praštěný díl Báječné mininakupování, který byl opravdu už dost ujetý, ale furt milý a zábavný. Becky je praštěná, hodně svá, milující a hlavně milující nakupování, tomu nedokáže odolat. Všechny ty modní kousky, slevy, slevy, slevy...

V tomto dílu se navíc přidala posedlost celebritami a ve všem ji podporuje stejně praštěná kamarádka Suze. Tedy alespoň do určité doby.

Musím říct, že jak byla Becky vždy jedna z nejsympatičtějších postav, tak tady mi pila krev, ale fakt jako brutálně. Stala se z ní posedlá, umanutá a především sobecká ženská, pro kterou šla i rodina stranou, nevýmaje malé dcerky. Jedinou rozumnou postavou je Luke.

Neočekávejte ani žádný pořádný svět Hollywoodu a spoustu celebrit. Samozřejmě je to celé o hvězdách a červeném koberci, ale pojato tak po svém. 

Trošku se obávám, že tady začíná platit, že je dobré vědět, kdy přestat a že nekonečná série je spíš špatná volba. Kvalita zřejmě začíná upadat a byla by škoda sérii tímhle zazdít. Jsem zvědavá, co přinese další díl, snad bude lepší a vrátí se ta stará dobrá Becky.

2 komentáře:

  1. Takovéhle odpočinkové knihy jsou nejlepší. :) Když člověk nečeká žádný dramatický, hluboký příběh, skvěle si je užije. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tato série mi padla do oka, že bych si u ní klidně mohla odpočinout. A vidím to tak, že ji klidně i zkusím. :)

    OdpovědětVymazat