Follow Me @Charmedka

18.02.19

Lindsey Kelk - Zbožňuju Vánoce

Spisovatelka: Lindsey Kelk
Originální název: I Heart Christmas
Série: I Heart
Díl: 5.
Počet stran: 280
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Brožovaná
Angela plánuje svou vlastní newyorskou
pohádku…
* Obrovský vánoční strom
* Vaječný koňak
* Výstřední britské tradice
* Senzační mužský
Jenže Santa přihazuje samá překvápka – nová práce, nečekaná posedlost nejlepší kamarádky Jenny, která touží po dítěti, a odhodlání jejího mužského, že by se měli chovat dospěle a usadit se. Když se na prahu začnou bez pozvání objevovat přátelé (a svádět ji na scestí), s Angelinými veselými Vánocemi to jde z kopce. Tolik ke šťastným svátkům – z něčeho bude nutno slevit…

Něco ke knize

Angela to vidí úplně jasně - vánoční nákupy, obrovský vánoční stromek, pečení a poklidné strávení vánočních svátků s Alexem. Prostě naprostá idylka, která vypadá jako pohádka a Angela se nemůže dočkat. Jenže člověk míní, život mění.

Přichází nová práce, která ji zaměstnává od rána do večera, nespoutaná Jenny je posedlá představou dítěte, což Angelu pořádně děsí, stejně tak Alexův nátlak, že by se měli pořádně usadit a v neposlední řadě tu je její Londýnský život. Kamarádka Louisa má trable v ráji a rodiče se chystají dorazit na Vánoce. Takhle si ty svátky tedy Angela nepředstavovala.

Moje hodnocení a dojmy

Uvědomuji si, že je ostuda psát o vánoční knize až za půlkou února, ale dřív vůbec nebyl čas a nejhorší je, že dokonce jsem ji přečetla až v lednu a to jsem původně plánovala samozřejmě už před Vánoci, ale nějak to nevyšlo. Snad nevadí a máte tu tip alespoň na letošek s předstihem.

Mě tahle série strašně baví, je to dokonalá oddechovka, u kterého můžete vypnout a pobavíte se. Pravdou ale je, že se ani jedno pokračování zdaleka nevyrovná prvnímu dílu, který byl zkrátka bezkonkurenční.

Předchozí díl, Zbožňuju Londýn, byl hodně praštěný, ale takovým milým způsobem, ovšem o Londýně se toho čtenář díky plánování svatby moc nedozvěděl a to samé platí i tady. Pokud do knihy jdete s tím, že chcete načerpat vánoční atmosféru, tak budete zklamané.

O Vánoce tu sice jde, ale jsou spíše v pozadí oproti všem ostatním problémům. Angela je přepracovaná a musí se vyrovnávat s Alexovou touhou po rodině, kterou ona sama zatím nesdílí. Musím říct, že mi tu byla hodně protivná. Sobecká, workoholická a jednala naprosto pitomě a kolikrát zbytečně štěkala.

Hodně se tu příběh také točí kolem kamarádky Louisy, která přijela Angelu navštívit a sama řeší svoje osobní problémy.

Ani ne tak Vánoce, jako spíše krize ve všech kategoriích. Ale rozhodně knize nechybí tolik známý humor a nadhled, takže se nemusíte bát, že s depresí budete sledovat vánoční tragédii, to vůbec ne.

6 komentářů:

  1. V poslednej dobe som si sľúbila čítať viac humorných knižiek a toto vyzerá dosť dobre, tak ďakujem za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze :-) Tuto knihu jsem také četla, ono všeobecně tato autorka píše super oddechovky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to tedy moc dobře. Jakožto na Vánoce bych tuto knihu mohla zkusit. :)

    OdpovědětVymazat