Follow Me @Charmedka

14.01.19

Lindsey Kelk - Zbožňuju Londýn

Spisovatelka: Lindsey Kelk
Originální název: I Heart London
Série: I Heart
Díl: 5.
Počet stran: 228
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Brožovaná

Angela Clarková se zamilovala do New Yorku – a ten začíná milovat ji. Když je ale povolána domů do Anglie, najednou hrozí, že svůj zářivý nový život ztratí a vymění ho za déšť, teplé pivo a zlé vzpomínky.
Tomu se říká krok zpátky.
Je tady Mark, bývalý přítel – do New Yorku utekla proto, aby se od něj dostala dál.
Je tad
y Louisa, její nejlepší kamarádka se svým děsivým novorozenětem.
A taky máma, která s ní ještě pořád mluví jako s patnáctiletou.
Na obzoru je svatba – a všichni si pamatují, jak se Angela vyznamenala při té poslední… Může ji příjezd jejího přítele Alexe a nové nejlepší kámošky Jenny zachránit před návratem ke svému starému já?

Něco ke knize

Angela se zabydlela v New Yorku, který považuje již za svůj domov a město, ve kterém hodlá setrvat i do budoucna. Ač je jejím rodným městem Londýn, nemá na něj dobré vzpomínky, naposledy v něm byla, když se dozvěděla, že ji tehdejší snoubenec podvádí a od té doby se nevrátila.

Nyní se návštěvě upršeného města ale už nevyhne. Čeká ji nejen návrat do minulosti, k nejlepší kamarádce, ale i k matce, která má pocit, že je Angela stále malá holka. A na spadnutí je i svatba, která je blíž, než by se mohlo zdát.

Moje hodnocení a dojmy

Po pár měsících jsem se opět pustila do série I Heart, kterou jsem si zamilovala hned při prvním dílu, který byl naprosto úžasný. Jeho pokračování Zbožňuju Paříž si udrželo stejně skvělý humor, komické situace a skvělé hlavní postavy, i když uznávám, že krapet slabší byl, to ne že ne.

U nás série bohužel vychází naprosto stupidně, různé díly byly vynechány, což nechápu, takže jedině v originálně, což mám i v plánu a dokonce jeden díl mám již doma a čerpám odvahu.

Zbožňuju Londýn u nás vyšlo jako třetí díl, v originále se jedná ovšem o pátý. Zrovna v tomhle dílu moc nejde o samotné město. Zatímco po Paříži Angela čtenáře provedla a dala menší tipy na kavárničky a obchody, tak v Londýne se jedná především o plánování svatby.

Kolem svatby se točí vlastně celá kniha. Společně s kamarádkami Jenny a Louisou se snaží Angela naplánovat komplet celou svatbu během pár dní a nezkrotná Jenny se toho zhostila opravdu poctivě. Navíc si nemůžou přijít na jméno společně s Louisou, takže nebude nouze o hádky, vypjaté situace a hašteření.

Vše je ale pojato humorně, s takovou nenuceností, jak to umí právě Lindsey Kelk a určitě příběh působil i méně nuceně, než v Paříži, která občas byla až moc přitažená za vlasy, takže jsem spokojená.

Je ale pravda, že pokud Vám svatba a přípravy kolem nic moc neříkají, asi může kniha lehce nudit. Je ale vtipná, plná přátelství, lásky a taková ze života.

2 komentáře:

  1. Stále si vzpomínám na jejich nakupování šatů - ty jednotlivé popisy byly pro mě nepředstavitelné :D Ale jinak slušná série :)

    OdpovědětVymazat