Follow Me @Charmedka

03.09.18

Knižní hitparáda - Červenec a srpen 2018

Krásné pondělí!
Prázdniny jsou definitivně fuč, jak červenec rychle utekl, tak srpen jsem ani skoro nezaznamenala. Těšili jste se do školy? Sice do školy naštěstí už pár let nemusím, přesto z konce prázdnin nadšená nejsem a jejich konec se mě také dotýká. Léto jsem měla hodně volné, jestli jsem pracovala dva týdny, tak to bylo hodně. A i ty pracovní dny byly pohodovější.

Pro někoho léto znamená spousta času na čtení, u mě to tak není. Potřebuji chodit do práce, abych četla. Jakmile jsem doma, věnuji se tomu, co jinak běžně v týdnu, kdy pracuji, nestíhám. Knižní hitparádu za letní měsíce jsem tedy spojila dohromady, na to, že jsem ale téměř nečetla, mi to vůbec nepřijde špatné. Hezkých osm kousků. Během léta tu bylo trošku mrtvo, ale teď zas nastane klasický režim.

   


 
Nejlepší kniha  
Černooká (Anna Musilová) 
Proč: Jednoznačně nejlepší kniha, kterou jsem za poslední dobu přečetla. Od první stránky mě dokázala vtáhnout a mně se jí nechtělo vůbec odkládat.
Nejhorší kniha
Jedna želva za druhou (John Green)
Proč: Naopak jednoznačně nejhorší kniha. Johna Greena mám ráda, ale tady jsem měla strašný problém se začíst a nepovedlo se mi to ani na konci. Po celou dobu jsem měla pocit, že to nedočtu. Doslova jsem se u toho trápila a určitě to není tím, že nemám zkušenost s depresemi a nedokážu se tím pádem vcítit do postavy. Příkladem budiž Černooká.
Největší překvapení
Černooká (Anna Musilová)
Proč: I když má kniha super recenze, nevyhledávám české autorky a když mi byla kniha nabídnuta k recenzi, docela jsem váhala. Jsem ale ráda, že jsem se do ní pustila, je fakt výborná a doporučuji.
Největší zklamání
Co mě naučil tučňák (Tom Michell)
Proč: Bylo to zábavné, dojemné, smutné, hezky naivní, ale očekávala jsem toho všeho trochu více. Na zadek jsem si bohužel úplně nesedla.
Nejvtipnější kniha
Láska jako z filmu (Victoria Van Tiem)
Proč: Vyloženě vtipné knihy jsem četla asi jen dvě, plus tedy Co mě naučil. tučňák. Láska jako z filmu byla čtivá a líbila se mi spousta odkazů na filmy a samozřejmě pár vtipných scén. Nic náročného, ideální oddechovka na léto.
Nejnapínavější kniha
Černooká (Anna Musilová)
Proč: Fakt jako pecka, je sice pravda, že bych Černooké dala více prostoru, na můj vkus ji tam nebylo tolik, ale přesto jsem byla napnutá, kdy se objeví, co začne hlavní hrdince našeptávat a co bude dál. Super thriller.
Nejromantičtější kniha
Sladké nic (Jamie McGuire)
Proč: Už jsem to psala v recenzi, že nechci nic prozradit, stejně jako neprozrazuje anotace. Takže si přečtěte knihu.
Nejočekávanější kniha
Sladké nic (Jamie McGuire)
Proč: Od Jamie McGuire mám načtené všechny knihy, které u nás vyšly, takže když mělo vyjít Sladké nic, moc jsem se těšila. Trochu mě kniha tedy zklamala, ale ten konec, bomba.




Knižní série objevená v tomto měsíci
Počátek (Jessica Khoury) 
Kroniky Kaninů (Amanda Hocking)
Proč: Počátek mě hodně zklamal, nic moc se toho nedělo a i když nápad je super, zpracování trochu vázne. Bohužel další díly u nás nevyšly, takže doufám, že se někdy dopracuji k originálu, ráda bych věděla, jak to bude dál. Druhou sérií jsou Kroniky Kaninů, příběhy o Tryllech, které můžete znát z první série této autorky.
Nejlepší obálka
Sladké nic (Jamie McGuire)
Proč: Nevím proč, ale ta obálka mě něčím neskutečně fascinuje.
Nejhorší obálka
Jedna želva za druhou (John Green)
Proč: Velmi těžké vybrat, líbí se mi všechny. Jako nejslabší bych označila tedy Jednu želvu za druhou a Lásku jako z filmu, která je taková kýčovitější.




Hrdina měsíce
Viktorie (Černooká - Anna Musilová)
Proč: Puberťačka, která se od dětství vyrovnává se smrtí matky, je na to sama a trápí ji deprese, k tomu zjevení ve formě Černooké. I když ne vždy zvládala Viktorie vše na jedničku, za mě to je prostě hrdinka.
Pár měsíce
Avery & Josh (Sladké nic - Jamie McGuire)
Proč: Jak jsem psala, přečtěte si to pochopíte.






Jaké bylo Vaše čtecí léto?
Co v létě nejraději čtete?

4 komentáře:

  1. Je pravda, že prázdniny a léto celkově uteklo strašně rychle. Člověk se jednou otočí... :)

    OdpovědětVymazat
  2. z danych knih se chystam akorat na Mrazivy ohen, protoze ho mam v restech :-)

    OdpovědětVymazat