Follow Me @Charmedka

30.07.18

Victoria Van Tiem - Láska jako z filmu

Spisovatel: Victoria Van Tiem
Originální název: Love Like the Movies
Počet stran: 264
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Kensington Shawová má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře, úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a plánuje velkou rodinu, i přátele. Žije si zkrátka jako v pohádce. Alespoň si to snaží namluvit, přestože v hloubi duše cítí, že všechno zase tak skvělé není a že by to možná chtěla jinak… Třeba nemuset věčně poslouchat ódy svojí matky na perfektní snachu a být si jistá, že chystaná svatba je s tím „pravým“. V práci najednou taky neví, kam dřív skočit, a kamarádce nemůže věřit? Do toho se objeví její bývalý Shane a začne jí motat hlavu tím, že ji uvádí do situací, v nichž spolu prožívají scény z filmů, na které se kdysi tak rádi dívali – třeba ze Samotáře v Seattlu, Deníku Bridget Jonesové, Pretty Woman či Hříšného tance. Stačí týden a Kensin život se ocitá v naprostém chaosu. Bradley nebo Shane? Bradley se perfektně hodí do jejich rodiny, všichni ho zbožňují. Vztah se Shanem bylo jedno velké zemětřesení, které sice onehdy skončilo pohromou, avšak když se na ni podívá, zem se chvěje dosud. Jenže svatba se nezadržitelně blíží a tlak okolí sílí. Zasáhne osud a ukáže Kensi, kdo je hlavním hrdinou ve scénáři jejího života?

Něco ke knize

Kensington pracuje v reklamní agentuře a brzy chystá svatbu se svým snoubencem Bradleym. Bradley je dokonalý a miluje ho celá její rodina. Vše vypadá jako z pohádky a Kensington by měla být šťastná žena.

Pak se ale nečekaně v práci objeví její expřítel, kterého sedm let neviděla a který ji zlomil srdce. Shane si reklamní agenturu, kde pracuje Kensington, vybral úmyslně. Nejen, že chce pomoci s vlastním projektem, ale začne Kensington uvádět do situací, které zná z romantických komedií. A ona je náhle ztracená a má zamotanou hlavu. Co když od života může dostat víc, než má teď?

Moje hodnocení a dojmy

Po knihách z Mladé fronty sahám v poslední době často, jelikož se mi nashromáždilo doma poměrně dost kousků. Naprosto všechno to jsou oddechovky, ideální pokud chcete vypnout a netoužíte po ničem náročném. Vesměs se jedná o průměrné knihy, ale čtivé, které neurazí.

Výjimkou není ani spisovatelka Victoria Van Tiem, na kterou jsem se strašně těšila. Miluji filmy a jako správná romantická duše i sladké komedie o lásce. Od knihy jsem čekala opět příjemný, jednoduchý příběh plný odkazů na filmy a zklamaná nejsem.

Všechny postavy jsou sympatické, Kensington je romantická, inteligentní a důvtipná žena, která touží po lásce jako z filmu. I když velká romantička, tak postava, do které se snadno vžijete. Snoubenec Bradley mi zpočátku také nepřišel špatný, ale postupně jsem měnila názor a přidala se do týmu Shane.  

Kniha je hodně předvídatelná, ale to většina romantických příběhů a je třeba k ní takto přistupovat. Místy je hodně naivní a přeslazená, ale tak mile, že mi to ani nevadilo, naopak.

Jako milovník filmů jsem si užívala všechny zmínky a situace podobné filmovým scénám. Samotář v Seattlu, Pretty Woman, Hříšný tanec, Svatba mého nejlepšího přítele a spousty dalších. Dokonce jsem objevila díky knize tituly, které ani neznám, takže určitě mrknu.

Láska jako z filmu není žádný zázrak, ale mně se líbila a věřím, že milovnice romantických komedií budou nadšené a zaplesá jim srdce.

Žádné komentáře:

Okomentovat