Follow Me @Charmedka

18.06.18

Tracy Bloom - Jsem single a pomstím se

Spisovatel: Tracy Bloom
Originální název: Single Woman Seeks Revenge
Počet stran: 208
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Suzie Millerová radí ve svém sloupku zoufalým a zhrzeným ženám v problémech s láskou. Sama se však necítí o nic lépe. Jak to, že zase dostala kopačky? Po dalším nevydařeném vztahu, tentokrát s kolegou z práce, se s tikotem biologických hodin a pifkou na celý svět rozhodne, že nastal čas, aby svým bývalým láskám dala za vyučenou. A začne se všem svým ex originálním způsobem mstít. Vzniká tak řada komických situací, ve kterých ji bok po boku provází kamarád Drew. Jenže Drew má před svatbou a se Suzie je mu nezvykle dobře. Že by špatná volba? A jsou opravdu všichni muži prevíti?

Něco ke knize

Suzie Millerová už není žádná dvacítka. Biologické hodiny ji pomalu, ale jistě velmi hlasitě tikají a vyloženě dlouhodobý vztah nemá. Mohlo by to ale dopadnout s kolegou z práce, se kterým tak půl roku randí. Jenže to by ji nesměla přijít esemeska, ve které se s ní rozchází. Esemeskou. Suzie se cítí zhrzená a nešťastná.

Píše novinový sloupek, ve kterém radí ženám se vztahy. Jak ale může radit a nabádat ženy, jak vše bude růžové, když sama to tak necítí. Začne tedy psát to, co si opravdu myslí, tomu hnusnému pekelnému pléměti nic nedaruje. A nedaruje to ani svým ex, společně s Drewem, kamarádem z práce, všechny vyhledá a dá jim rozchody pěkně sežrat. Drew má ale před svatbou, vše dokonale nalajnované, se Suzie je mu ovšem až moc dobře, i když vůbec neodpovídá jeho stylu života.

Moje hodnocení a dojmy

Nedávno jsem od Tracy Bloom četla knihu Žádný sex, je úterý, která byla příjemnou oddechovkou, u které člověk vypne, pobaví se, ale zároveň neočekává nic inteligentního. To samé jsem čekala i od této knihy s názvem Jsem single a pomstím se.

Od začátku je naprosto jasné, kam bude příběh směřovat a nedá Vám opravdu nic víc, než zkrácení jednoho odpoledne, jelikož kniha má pouze lehce přes dvě stě stran a nějaké to zasmání. Pokud máte rády jednodušší romány pro ženy, tak Tracy Bloom je dobrou volbou a docela i doufám, že vyjdou další její knihy u nás.

Suzie je něco přes třicet a v lásce je pořádný břídil. Když dostane poslední kopačky, navíc zbaběle přes telefon, rozhodne se, že všem svým dá svoje zlomené srdce pěkně sežrat. Suzie mi byla poměrně sympatická, i když ke konci už mi lezla na nervy, jelikož přes svoji touhu po pomstě neviděla a neslyšela, i když štěstí měla doslova před nosem.

Docela jsem se u knihy zasmála a to hlavně u sloupku, který Suzie píše. V tom původně radila ženám, které měly problémy s láskou. Po rozchodu rady zůstaly, ale pěkně upřímné, kdy naférovku ženám napsala, že jejich chlap je tupec. Troufám si tvrdit, že v některých případech se tu a tam některá z nás i sama najde.

Za mě o chlup lepší než Žádný sex, je úterý, přesto se stále jedná o průměrné čtení, které neurazí, pokud tento styl vyhledáváte.

2 komentáře: