Follow Me @Charmedka

02.04.18

Knižní hitparáda - Únor a březen 2018

Hezké velikonoční pondělí!
Slavíte Velikonoce, nebo je neřešíte? Já o víkendu pekla, místo beránka zajíce a protože v receptu se někde stala chyba, tak místo těsta na tři jsem měla hrnečku vař a vyšlo cca na sedm :D A na velikonoční pondělí si dáváme s přítelem nadílku.

A teď už k přečteným knihám. Začátek roku byl skvělý, za leden jsem zvládla přečíst jedenáct knih a doufala jsem, že to vydrží. Hned v únoru jsem se ale zasekla a celý měsíc jsem strávila s jednou jedinou knihou a bohužel ani březen nebyl žádný zázrak. Buď jsem neměla čas, nebo jsem byla nemocná a tudíž unavená, nebo pouze unavená a když už jsem se s chutí do čtení pustila, tak se mi vše četlo neskutečně pomalu. Teď už mám navíc druhý týden dovolenou a během volna knihu maximálně pohladím po hřbetě. Zbývá pouze doufat, že v dubnu čtecí blok překonám.

Konečně jsem se ale hnula v recenzích a dlužím Vám snad už jen dvě, z čehož mám fakt radost, protože ještě nedávno těch recenzí bylo dvanáct :D



 
Nejlepší kniha  
Zelená míle (Stephen King) 
Proč: Miluji filmové zpracování, ke knize jsem se ovšem dostala až teď. I přesto, že příběh znám, tak jsem si čtení užila. Sice k filmu budu mít asi vždy blíž a narozdíl od knihy vždy poteče slza, kvalita knihy je ale výborná.
Nejhorší kniha
Žádný sex, je úterý (Tracy Bloom)
Proč: Vyloženě špatnou knihu jsem nečetla a odpadem není ani tato, ale nějaká to schytat musela. Je to jednoduchá oddechovka, od které nemůžete nic čekat. Postavy jsou tedy hloupé, ale na zkrácení jednoho odpoledne není špatná.
Největší překvapení
Specialistka (Stephenie Meyer)
Proč: Samozřejmě jsem četla Stmívání a Hostitele, všechny knihy mám ráda, přesto jsem do knihy nešla s tak velkým očekáváním. Thriller se ale vážně povedl, i když je to žánrové trochu jinačí, než Stephenie Meyer běžně píše. Za mě super.
Největší zklamání
Svědectví (Stephen King)
Proč: Naopak od Svědectví jsem měla obrovská očekávání a bohužel nebyla naplněna. S knihou jsem se trápila celý únor. Sice ji nemůžu upřít kvalitu, ale čekala jsem klasický postapokalyptický svět a ne fantasy, které se z knihy nakonec vyklubalo.
Nejvtipnější kniha
Specialistka (Stephenie Meyer)
Proč: Hlavní hrdinka byla úžasná a sršela jednou vtipnou hláškou za druhou. Fakt jsem se pobavila, i když samozřejmě nešlo pouze o komické situace.
Nejnapínavější kniha
Specialistka (Stephenie Meyer)
Proč: Když nešlo o vtip, tak šlo o život. Hltala jsem stránku za stránkou a byla napnutá, jak bude příběh pokračovat a co se stane dál. Pokud nad knihou přemýšlíte, tak určitě do ní jděte.
Nejromantičtější kniha
Zrzka všem učaruje (Alice Clayton)
Proč: Sice hlavní hrdinové měli v této knize obrovské problémy a v jednom kuse se hádali, přesto se určitě jedná o nejromantičtější knihu, jakou jsem za poslední dva měsíce četla.




Nejočekávanější kniha
Půlnoční klenot (Richelle Mead)
Proč: Richelle Mead zbožňuji a protože se mi první díl Třpytného dvora fakt líbil a vedlejší postavu Miru jsem si velmi oblíbila, tak jsem se nemohla dočkat pokračování, kde je tentokrát hlavní hrdinkou ona.

Nejlepší obálka
Půlnoční klenot (Richelle Mead)
Proč: Je třeba dodávat něco? Třpytný dvůr má překrásné obálky.
Nejhorší obálka
Specialistka (Stephenie Meyer)
Proč: Hodně těžká kategorie, protože se mi líbí všechny obálky a to i tahle, ale ze všech je zřejmě nejslabší a nejméně propracovaná.



Hrdina měsíce
Mira (Půlnoční klenot - Richelle Mead)
Proč: Miru musíte zkrátka milovat. Není sobecká, rodina je pro ní vším a aby vykoupila bratra, je ochotná obětovat i svoje štěstí a nůž ji není cizí.
Pár měsíce
Mira & Grant (Půlnoční klenot - Richelle Mead)
Proč: Jiskřilo to mezi nimi od začátku a já vážně doufala, že se dají dohromady.






Jak se daří čtení Vám?
Co jste v březnu přečetli?

2 komentáře:

  1. te Specialistce se zatim vyhybam, mam obavu, ze si pokazim nazor na autorku, ze me kniha zklame... ale mozna se prece jen odhodlam :-)

    OdpovědětVymazat