Follow Me @Charmedka

17.03.18

On my wishlist (102)

Meme z tvorby Book Chick City.
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom chtěly mít ve své knihovně.
Mohou to být knihy nové, staré, nebo knihy, které ještě nevyšly. 
 

Anotace:
Kellen opustil lid Jan'Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.









Anotace:
Lyřin příběh začíná v institutu ukrytém na soukromém ostrově poblíž pobřeží Floridy. Zdálky je to krásné, klidné místo, ale vojenské stráže v ochranných oblecích za zamčenými dveřmi vypovídají o něčem jiném. Institut je ve skutečnosti tajné výzkumné zařízení, kde se rodí, vyrůstají a jsou studovány tisíce replik čili lidských modelů. Když se institut stane terčem nečekaného útoku, dvěma mladým experimentálním subjektům – Lyře čili číslu 24 a chlapci známému pouze jako číslo 72 – se podaří utéct.

Gemma strávila celý život po nemocnicích. Je to osamělá náctiletá dívka, která zná pořádně pouze domov, školu a svou nejlepší kamarádku April. Ale po tom, co ji málem unese cizinec, který tvrdí, že ji zná, začne Gemma vyšetřovat historii své rodiny a zjistí, že její otec měl podivnou spojitost s tajným výzkumným insitutem. Dívka touží po odpovědích, a tak cestuje na Floridu… a narazí tam na dvě repliky a úplně novou řadu otázek.

1 komentář:

  1. Repliku jsem taky původně chtěla. Čekala jsem na recenze ostatních. A jelikož se začaly množit průměrná hodnocení, zatím jsem to odložila. Takže pokud se ti dostane do ruky, přeji ti, ať se líbí :-) A třeba změníš můj názor ;-)

    OdpovědětVymazat