Follow Me @Charmedka

26.03.18

Alice Clayton - Zrzka všem učaruje

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: The Redhead Plays Her Hand
Série: Zrzka
Díl: 3.
Počet stran: 200
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Závěrečný díl hravé erotické série Zrzka líčí další eskapády vztahu herečky Grace Sheridanové a jejího kolouška, miláčka Hollywoodu, obdivovaného Jacka Hamiltona.
Grace se podaří získat hlavní roli v televizním seriálu, ale když režisér požaduje, aby zhubla nejméně sedm kilo, naštve se a veřejně se přizná, jak krutě musí
bojovat se svou váhou. Nečekaně si tím získá obrovský klub fanynek, které ji v jejím boji za své křivky podporují. V Grace však postupně sílí podezření, že jim ve skutečnosti nejde ani tak o ni, jako spíš o velikost jejího zadku a jméno onoho záhadného, se kterým spí.
Mezitím se Jack oficiálně stane „Nejpřitažlivějším mužem světa“ a vymetá jeden mejdan za druhým. Grace se sice zapřisáhne, že mu dá prostor, aby mohl najít sám sebe, ale on se zatím z roztomilého Briťáka hbitě mění v rozmazleného hollywoodského spratka. Jackova kariéra začíná dosahovat stratosférických výšin – dokáže ho Grace zachytit, když se zřítí?

Něco ke knize

Muzikál s Grace v hlavní roli sice nekoupil žádný velký sponzor a nedostane se až na velká prkna, ale měl takový úspěch, že se bude točit seriál a Grace je nabídnuta hlavní role. Je to obrovská příležitost a Grace její hvězda jenom vzkvétá. Fanouškovská základna se rozrůstá, ale zároveň je terčem nenávistných útoků, které souvisí s Jackem Hamiltonem.

Ani Jack nezůstává pozadu, je nejhezčím a nejvyhledávanějším hercem, fanynky čekají na každém rohu a Jack přestává svoji slávu zvládat. Navíc mu vadí, že vztah s Grace stále tají a přesto na ni nenechají jeho fanynky a paparazzi nit suchou. Večery tráví po barech s velkým množstvím alkoholu a vše se vymyká kontrole.

Moje hodnocení a dojmy

Zapomeňte na všechno, co jsem psala u předchozích dvou dílů. Třetí a zároveň závěrečný díl je naprosto jiný, hlavní postavy se změnily a příběh se pořádně rozjel.

Grace se výborně rozjíždí kariéra, přesto je stále tou příjemnou, skromnou a hlavně svou. Sice je ochotná pro vysněnou roli udělat hodně, ale ví, kde jsou hranice a kdy nenechá se sebou orat. Otevřeně přiznává svoje problémy, které mívala s váhou a díky tomu si získá spoustu fanynek, které v Grace začínají vidět vzor.

Jak mě Grace ve druhém dílu rozčilovala, tak tady dostala rozum, hodně vyspěla a vše zvládá s přehledem. Jako by byla pro tenhle život předurčena. Naopak z rozumného Jacka se stal arogantní a sobecký ztroskotanec chovající se jak malé děcko, který přestává vše zvládat a nátlak okolí utápí po barech s problematickým kamarádem.

I když Grace s Jackem mají nyní velkou krizi ve vztahu, tak nechybí erotické napětí a spousta sexuálních scén, což je pro Jacka vlastně řešení problémů. Lepší než komunikovat.

Celou sérii jsem si užila, je to příjemná oddechovka a i když jsem četla lepší erotické série a knihy, tak Zrzka rozhodně neurazí. Navíc všechny tři díly jsou poměrně tenoučké, nijak zbytečně natahované, takže je přečtete raz dva.

Žádné komentáře:

Okomentovat