Follow Me @Charmedka

09.02.18

Laurell K. Hamilton - Svádění luny

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Seduced By Moonlight
Série: Meredith Gentryová
Díl: 3.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2004
Nakladatelství: Epocha
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Meredith Gentryová je soukromé očko a zároveň princezna Merry, následnice trůnu Říše kouzel. Ale teď jí ti, kteří jsou jí nejblíže, našeptávají, že se v ní skrývá mnohem víc. Bojí se jí, dokonce i ve chvíli, kdy ji chrání. A kdo by se jim divil? Merry probudila sílu, která v nich tisíce let dřímala. Problém je, že vůbec netuší proč.
Její tetu, královnu Vzduchu a Temnoty, už nerozptylují obvyklé sadistické koníčky. Královnina posedlost je upřena na Meredith. Otěhotnět a porazit svého bratrance, prince Cela, v boji o královskou korunu, trvá déle, než Merry čekala.
Ačkoli tráví každou noc s královninými Havrany, svými nesmrtelnými strážci, nevedou tyto dekadentní hrátky k tolik očekávanému výsledku. Ale děje se něco jiného. Kouzelná moc proudí jejím tělem naprosto nekontrolovatelně. A když Merry spojí své zpola smrtelné tělo s jejich čistokrevnými, cítí, jak narůstá a sílí.

Něco ke knize

Princ Cel si stále odpykává svůj trest za atentát na Meredith. To znamená, že sama Meredith má trochu náskok k získání trůnu. Jenže i přesto, že téměř nevylézá z postele se svým harémem, otěhotnět se ji stále nedaří a Merry začíná být nervozní. Pokud by trůn získal Cel, byla by to katastrofa a ohrozilo by to život nejen její, ale i jejích přátel.

A protože Cel není jediný, kdo usiluje o její život, snaží se Merry obnovit spojenectví s gobliny, kteří jsou pro ni výhodným spojencem a nebezpečným protivníkem. Navíc se u ní objevila nová schopnost, kterou nezvládá ovládat. A nekontrolovatelná moc kolikrát přináší více škody, než užitku.

Moje hodnocení a dojmy

Po katastrofálním druhém dílu jsem se statečně ihned pustila do třetího pokračování. Ne že bych potřebovala nutně vědět, jak budou tyhle orgie pokračovat, ale knihy jsem měla doma už neskutečně dlouho a opravdu byl nejvyšší čas, abych je přečetla. Druhým důvodem byla touha, mít to co nejdříve za sebou.

Třetí díl je jednoznačně lepší, než dva předchozí. Přesto už teď vím, že s Meredith bohužel kamarádky nebudeme, což mě strašně mrzí, protože mám tenhle žánr fakt ráda. Jenže já se do čtení musím nutit.

Sex hraje v knize opět velmi důležitou, ne-li nejdůležitější roli. Meredith se snaží otěhotnět a tak se ji chlapi střídají v posteli, co to jde. Zároveň ji ale trápí, zda ji nechtějí jen kvůli trůnu. Otec dítěte se stává automaticky i králem a Meredith i přesto, že už musí mít vyš*ukaný mozek, překvapivě logicky uvažuje a přemýšlí, který z nich by byl nejlepším vladaře a který naopak vůbec není vhodný.

Meredith je sympatická a asi jediným plusem na celé sérii. Bohužel pánské osazenstvo si nepamatuji. Je jich tam tolik, že nejsem schopná ani po třech dílech je pořádně rozlišit a alespoň jednoho si oblíbit.

Příběh je okořeněn novou schopností, která se u Merry objevila. Díky ní je kniha alespoň trochu zajímavá a nečtete pouze o postelových hrátkách. Teda čtete, ale konečně s něčím novým.

Svádění luny je určitě zatím nejlepším dílem, ale přesto jsem odpočítávala stránky do konce a nemohla se dočkat, až to budu mít za sebou. Pro mě podprůměrná série, která by nemusela být špatná, kdyby měla více propracovaný děj s méně sexem a to nejsem žádný puritán. Vždyť to sakra Laurell K. Hamilton umí, tak nechápu, proč obě své série v poslední době tak kazí.

Následující díl mi v knihovně chybí, takže si velmi ráda dám od této série zas pauzu. Sice ji určitě hodlám dočíst, ale nijak aktivně zatím pokračování shánět nebudu a klidně si chvilku ještě počkám.

6 komentářů:

  1. Pěkná recenze, i když se sérií to jde evidentě z kopce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Tuhle sérii jsem ještě nenakousla, ale mám rozečtenou Anitu Blake :) Četla jsem prvních šest dílů po Smrtící tanec a ty mě baví :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tuhle knihu asi nepořídím:D. Ale moc pěkná recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat