Follow Me @Charmedka

24.02.17

Richelle Mead - Odhalená

Spisovatel: Richelle Mead
Originální název: Succubus Revealed
Série: Sukuba
Díl: 6.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2013
Vydání originál: 2011
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Georgina Kincaidová měla celou věčnost na to, aby se naučila rozumět mužům, ale oni ji stále dokážou překvapit. Tak třeba Seth Mortensen, muž, který riskoval duši, aby se mohl stát jejím přítelem.
Georgina to nemá lehké ani v jiných ohledech: její ďábelský nadřízený ji nutí, aby na sebe i nadále brala různé podoby a plnila základní povinnosti sukuby. A teď ji navíc vyslal do Las Vegas, města hříchu! Proč mu tolik záleží na tom, aby Georgina odcestovala ze Seattle - a tím pádem i od Setha?
Pochybnosti už mají i Georginini spojenci. A ona sama? Ví, že patří k nejlepším sukubám, ale pokud by se jí podařilo nalézt způsob, jak se stát normální ženou, určitě by toho využila. Ať to stojí cokoli. Chce se vyhnout jen jedinému riziku: že by ohrozila muže, pro kterého to všechno podstupuje.....

Něco ke knize

Konečně může Georgina říct, že je opravdu šťastná a má to, po čem tak toužila. Se Sethem se dali opět dohromady a užívají si vzájemnou lásku. I když se najde pár maličkostí, které Georginu trápí, nenechává si jimi ničit své štěstí.

Jenže pak přijde příkaz z pekla, aby se Georgina sbalila a zamířila směr Las Vegas, kde ji čeká práce. Georgině se pochopitelně nechce. Nakonec se Las Vegas ukáže jako poměrně fajn místo, Georgina získá přátelé a vysněnou práci. A Seth? Vždyť může přijet za ní. Jenže Sethově sestře diagnostikují rakovinu a Seth musí zůstat a pomoci rodině. Jako by se samotné peklo spiklo a snažilo se obě hrdličky rozdělit, ale proč?

Moje hodnocení a dojmy

A jsme u konce série Sukuba z pera Richelle Mead. Na poslední díl jsem se hodně těšila, na druhou stranu bych ho nejraději vůbec nebrala do rukou, abych se nemusela s tímto světem rozloučit, ale byla by škoda, nepřečíst si závěr.

Poslední dva díly mi vůbec nepřijdou akční. Předchozí Stíny akcí moc neoplývaly a Odhalená tomu není jinak. Začátek knihy je jedna velká slaďárna, ale Georgině to přejeme, takže proč ne. Příběh je ovšem zajímavý, čtivý a bavil mě.

Kromě Georginých přátel dostane spoustu prostoru Sethova rodina, která se dostala do těžké situace. Právě kvůli nemoci je kniha dost emotivní, alespoň na mě tak působila a bylo mi kolikrát až úzko. Také skvělá zpráva pro fanoušky anděla Cartera, i on se v knize objeví víckrát a přiznávám, že mě je také velmi sympatický.

Ráda bych toho napsala více, ale mám pocit, že bych tím prozradila části děje, které by si každý měl přečíst sám, aby nepřišel o to zajímavé. V podstatě pár drobnostmi bych naspoilerova celou knihu.

Takže jen řeknu, že i tentokrát lze za vším hledat něco víc a nic není náhoda. Závěr knihy a celé série se mi moc líbil, i když každému je zřejmě jasné, jak to celé dopadne a nikoho to nepřekvapí.

Sukubu jsem si naprosto zamilovala již od prvního dílu. Sice se série nedá označit jako vyloženě akční a napínavá, ale je čtivá, zajímavá a mě si naprosto získala. Je mi líto, že již skončila, ale každý díl jsem si užila a určitě ji řadím mezi oblíbené série.

Žádné komentáře:

Okomentovat