Follow Me @Charmedka

22.02.17

Mé knižní série | Údolí stínů

Před časem jsem zavedla novou rubriku, kde Vám představuji své knižní, nejlépe kompletní, knižní série. Od prvního článku uběhla již nějaká doba a další díl nikde. Dnes to konečně napravím a ukážu Vám další knihy, které vlastním.

Z Baronetu mám doma hrozně moc knih, v nabídce má velké množství zajímavých knih a sérií. Spoustu jich tedy nemám ještě komplet, Údolí stínů už je ovšem ukončené, takže napíšu právě o něm. Rovnou na úvod napíšu, že pro mě to jedna z nej young adult sérií.

Údolí stínů

  1. Zrozena o půlnoci
  2. Vzkříšena za úsvitu
  3. Proměněná za soumraku
  4. Hlas měsíčního svitu
  5. Konečná volba

 Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Tímhle si nejsem úplně jistá, ale tuším, že jsem sérii kupovala ve výprodeji u Baronetu. Zaujala mě, hodnocení také nemá špatné a za těch pár korun jsem si řekla, že ji zkusím.

Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Všech pět dílů. První čtyři jsem tedy přečetla již před nějakou dobou, pátý jsem dočetla teprve nedávno.

Co na tuhle sérii říkáš?
Jedná se o young adult fantasy, které mě ale rozhodně zaujalo. První díl byl sice průměrný, ale od toho druhého se mi začala série opravdu líbit. Příběh je zajímavý, postavy sympatické a celé je to velmi čtivé. Jen bych vynechala ten milostný trojúhelník. Knihy obsahují spousty nadpřirozených bytostí a hlavní hrdinka navíc komunikuje s duchy, což mě baví. Jedná se tedy o čtivo pro mladší čtenáře, ale v mých pomalu 25 se mi knihy líbily.

Který díl z celé série máš nejraději?
To je těžké, díly jsou hodně podobné a kromě toho prvního je hodnotím všechny čtyřmi hvězdičkami. Pokud bych ale musela vyzdvihnout jen jeden, tak to zřejmě bude Hlas měsíčního svitu, čili čtvrtý díl. Příběh se blíží ke konci a vše tedy více graduje.

Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Hlavní hrdinka Kylie mi sedla již od začátku. Je statečná, chytrá a vše zvládá překvapivě dobře. Oblíbila jsem si i její kamarádku, upírku Dellu, která je výbušná a pěkně ironická, za kamarádku dá ovšem život.

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Lucas, vlkodlak, který Kylie nadbíhá. Nevím proč, ale je mi protivný a každým dílem mě rozčiloval stále více.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Určitě ty české. Přijdou mi výraznější, i když je fakt, že barevně jsou hodně podobné, ovšem ty naše mi přijdou líbivější.

Která obálka se ti líbí nejvíc?
Obálky jsou podobné, ale nejlépe na mě působí poslední díl, Konečná volba. Špatný mi nepřijde ale ani první díl, přesto vede Konečná volba.

Znáte Údolí stínů?
Líbí se Vám série?

4 komentáře:

  1. mam rada pocit, kdyz je serie cela a nic nechybi :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu skvělý článek :) Stejně jako Lucy mám ráda kompletní série, ale bohužel ne všechny v mé knihovně jsou doplněné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám spousty nekompletních sérií a nejhorší je, když chybí jen poslední díl :D

      Vymazat