Follow Me @Charmedka

03.01.17

Měsíční chvástačka - Prosinec 2016

Meme pořádané Judit.
Jde o to, ukázat knihy, jsme za daný měsíc získaly. Ať už koupily, dostaly darem nebo k recenzi.

Prosinec byl na nové knížky hodně štědrý měsíc. Za to může ale Ježíšek, který letos byl zaměřen právě hodně na knihy. O některých jsem věděla, jelikož jsem si je sama za někoho kupovala, jiné zas byly velkým překvapením.

Jak jsem byla pyšná na to, že se mi počet nepřečtených knih v knihovně krásně snížil, tak teď jsem zas na pořádně vysokém číslu. Já doufám, že letos se mi ale ve čtení bude dařit a počet tím pádem zas snižovat.

Koupené knihy

Před Vánoci jsem naběhla do Levných knih, jelikož jsem si všimla, že mají knihu Zbožňuju Vánoce, která patří do série I love. Z knihy jsem nadšená, jelikož mi teď chybí už pouze jeden díl. Mimochodem, v LK seženete ještě jeden díl Zbožňuju Paříž.

Knihy darované

A přesuneme se k té větší hromadě knih a to jsou knížky, které jsem dostala k Vánocům. Většinou si nikdo moc netroufne koupit mi knižní dárek, jelikož neví, co doma mám. Výjimkou je ovšem paní v práci, která se ani neptá, koupí a vždy se i trefí. Vždy buď dostanu knihu, nebo poukázky do knihkupectví, letos jsem dostala poukázky do Yves Rocher a knihu Žena s červeným zápisníkem, kterou jsem měla na wishlistu, takže trefa.

Sérii Temná věž jsem si koupila za prarodiče a strejdu, od kterých dostávám vždy ke všemu peníze. Letos jsem se rozhodla je dát právě do Stephena Kinga. Začátkem roku jde do kin film na motivy této série, takže už bylo načase si ji pořídit. První díl mám doma již delší dobu. Nadšená jsem, že se mi povedlo sehnat i druhý díl s názvem Tři vyvolení, která je již nesehnatelná.

Jelikož kamarádka je stejný knihomol jako já a o knihách se bavíme, tak i ona má odvahu mi něco koupit. E. A. Poea a Brontëovou jsem chtěla strašně dlouho a furt na ně v LK koukala, takže mě moc potěšili. A Mrazivý oheň také byl na mém wishlistu. Od Amandy Hocking jsem četla Svět Tryllů a i když to byla průměrná fantasy, na Mrazivý oheň se přesto těším a jsem dost zvědavá.

A teď kniha, po které jsem strašně toužila. Když se mě přítel ptal, jakou knihu bych teoreticky chtěla, jasná volba byl Joe Hill, kterého jsem objevila teprve nedávno. Je to syn Stephena Kinga, takže mě samozřejmě šíleně lákalo si od něj něco přečíst. Nejvíce lákavým dílem byla Vánoční říše, jsem nadšená, že si to přítel zapamatoval a při otevření dárku jsem byla nadšená. I když už je po Vánocích, do knihy se hodlám pustit co nejdříve.

Jako poslední tu mám recepty na Marshmallow, které jsem dostala od přítelovy mamky. Další velké nadšená, vůbec jsem nevěděla, že něco takové existuje a jen co bude více času, určitě se do nějakého receptu pustím.

Dostali jste nějakou knihu od Ježíška?

12 komentářů:

  1. Nádherné novinky, všechny si je pořádně užij. Ten King vypadá takhle pohromadě úžasně, jsem ráda, že se Ti podařilo sehnat i nesehnatelné :) Já patřím k těm opozdilcům, kteří se na tohoto autora zatím stále pouze chystají... :) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je pěkná hromádka knih. V LK jsme na Zbožňuju Vánoce taky koukala, ostatní díly jsem četla a moc se mi líbili. Naštěstí jsem ale odolala a nekoupila, přece jenmóm za poslední dobu se mi to pěkně nahromadilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě mám doma dva předchozí, tak jsem ráda, že mám i další a hlavně za pár korun :)

      Vymazat
  3. pekná kopa kníh :) mňa k vianociam prekvapila knižka Tajný život stromov, zábavná, nečakane poučná určite odporúčam :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je vtipné, kolikrát se ve tvém seznamu objevuje slovo vánoční, nebo obálka se zimními motivy apod.! :D Zbožňuji Vánoce jsem zahlédla v knihkupectví a nevypadalo to vůbec zle :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jana Eyrová je úžasná, ale tahle obálka prostě ne-e.

    OdpovědětVymazat