Follow Me @Charmedka

21.12.16

Richelle Mead - Na vrcholu

Spisovatel: Richelle Mead
Originální název: Succubus On Top
Série: Sukuba
Díl: 2.
Počet stran: 288
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Georgina Kincaid vysává. A to doslova. Láska totiž zraňuje a ničí a nikdo jiný to neví lépe než právě Georgina, protože ze svých milenců vysává život. Nemůže jinak. Georgina je totiž Sukuba – démon žívící se mužskou touhou. Je však ironií osudu, že se Georgině, démonu, jehož úkolem je svádět, nedaří získat srdce toho, jenž nejen ví, ale ještě ke všemu ji bere takovou, jaká je. Chaos v jejím srdci však není jedinou věcí, která ji trápí. Má starost o Douga jejího spolupracovníka v knihkupectví. V poslední době je fakt divnej a Sukuba cítí, že je za tím mnohem víc, než se zdá. Tak moc by při pátrání po příčinách Dougových bizarností potřebovala pomoc svého nejlepšího přítele z rodu nesmrtelných. Avšak Bastien na ní nemá čas. Georgina musí tedy pátrat na vlastní pěst a to hodně rychle, protože Doug určitě nebude ten poslední v řadě.

Něco ke knize

I když se Georgina nikdy plně neztotožnila se životem sukuby, její práci teď ještě více komplikuje vztah se spisovatelem Sethem. Seth ví naprosto jasně, co je Georgina zač, přesto ji miluje a chce, aby vztah mezi nimi fungoval. On funguje, ale bez jakéhokoliv fyzického kontaktu. Georgina tedy spí s jinými muži, aby načerpala energii, ale se svým přítelem si musí dávat pozor i na polibek.

Kromě osobního života ale musí vyřešit další dva problémy. Její spolupracovník Doug se najednou začal chovat podivně, jako kdyby se všechny jeho schopnosti a talent zněkolikanásobily. Určitě za tím stojí magie a pěkně nebezpečná. Druhý problém nastává, když se objeví dávný přítel Bastien, inkubus. Ten má za úkol svést konzervativní Danu Daileyovou, jinak bude převelen a pomoci mu má právě Georgina.

Moje hodnocení a dojmy

Podle anotace by se mohlo zdát, že druhý díl série Sukuba bude jedna velká akce a napětí. Nenechte se však zmást. Georgina sice svůj ostrý jazyk neztratila, ale stále více se poddává sebemrskáčství a úvahám o tom, jak ji život sukuby nebaví.

Příběh zaměřený na kamaráda Douga byl celkem zajímavý, hlavně tedy jeho vysvětlení. Absolutně jsem netušila, o co jde. Autorce se povedlo zachovat tajemnost a přijít s vynikajícím závěrem. Avšak lepší pro mě byla nová postava v podobě Bastiena. Bastien je inkubus, což je to je samé jako sukuba, akorát v mužské podobě.

Co mě ale naprosto nechytlo, vztah mezi Georginou a Sethem. Právě kvůli němu knihu hodnotím hůře než první díl. Přišlo mi to celé hrozně naivní. Jasně, je romantické, jak se zřeknou veškerých fyzických aktivit a Sethovi nevadí, že Georgina si užívá jinde, ale sakra, co to je za vztah? Tohle se jim jen těžko věří a rozhodně nepovažuji tyhle dva za oblíbený pár.

Vlastně ani nechápu, co Georgina na Sethovi vidí. Sice je hodný a milý, ale určitě na mě nepůsobí přitažlivým dojmem. Nesedí mi k sobě.

I přesto se kniha čte jedna radost a slupnete ji jako malinu. Richelle Mead psát umí a příběh o sukubě mě baví. Po tomhle dílu rozhodně můžu říct, že kniha není určená pro mladší čtenáře, jelikož erotika se stále stupňuje. Rozhodně ale erotické scény nepůsobí nijak lacině, ale přesně tak, jak mají - jsou vzurušující. A právě to mě na tom baví, je ale jasné, že to nebude pro každého, já ovšem fantasy s nádechem erotiky můžu.

Žádné komentáře:

Okomentovat