Follow Me @Charmedka

30.12.16

Měsíc s Dominem - Vyhodnocení

 

Blíží se konec měsíce a pokud mě sledujete poctivě a pravidelně, tak Vám možná neuniklo, že jsem se vůbec poprvé zúčastnila projektu, který pořádá Eliška z Knižního světa. Cílem bylo přečíst v prosinci co nejvíce knih z nakladatelství Domino.

Jelikož do konce měsíce již více toho nestihnu, rovnou se mrkneme, jak se mi dařilo. Ke čtení jsem si vybrala sérii Sukuba, od mé oblíbené autzorky Richelle Mead. Bylo mi jasné, že celou sérii nestihnu a to z důvodu Vánoc. Během Vánoc jsem knihu neotevřela, takže jsem skončila u pátého dílu s názvem Stíny, který mám rozečtené.


Série mě chytla již od prvního dílu. Richelle Mead píše poutavě a hlavní postavu Georginu jsem si okamžitě oblíbila. Sice jsem zpočátku měla problém zapamatovat si všechny postavy, ale nakonec se to poddalo a já si čtení opravdu užívala.

Druhý díl jsem hodnotila kritičtěji a to kvůli vztahu mezi spisovatelem Sethem a Georginou. Bylo to tak romantické a sladké, až z toho bolely zuby. Celé to působilo hrozně naivně. Moc se mi jejich vztahu věřit nechtělo.



Sny ale skóre zas vylepšily. Kniha je nabitá akcí a nápad se sny nebyl vůbec špatný. Nechybí tajemno, emoce a spousta nových postav, které děj příjemně oživily. 

A Zář? Za mě snad vůbec nejlepší díl, alespoň tedy z těch, co jsem zatím zvládla přečíst. Kniha je poměrně nabitá hodně akcí a autorka přitvrdila i co se týče erotických scén, rozhodně už nic pro puritány. Zakončení nemělo chybu.



Na všechny zmíněné díly najdete již na blogu recenzi. Projekt mě moc bavil a doufám, že bude pokračovat i nadále. Určitě se ráda znovu zúčastním. Právě i díky projektu jsem se konečně k téhle sérii dostala a jsem za to ráda.

Zapojili jste se také?
Jak jste dopadli?

6 komentářů:

  1. Na Domino jsem se těšila, taky jsem se chtěla vrhnout na Sukubu, ale bohužel se mi prosinec nehodil z důvodu zápočtů ve škole. Nakonec jsem zvládla jenom Třpytný dvůr. Ale tobě jinak moc gratuluju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se musím přiznat, že od Domina nic za knihy nemám a dokonce jsem ani nečetla žádnou knihu od R.Mead - už se na ně dlouho chystám, ale pořád nějak nebyla příležitost. (úplně se za sebe stydím)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nejsi jediná, ale Richelle Mead podle mě za přečtení stojí. Pokud máš ráda YA fantasy, tak šup do ní ;)

      Vymazat