Follow Me @Charmedka

23.12.16

Krásné Vánoce + vánoční tag

Vánoce již opravdu klepou na dveře a já bych Vám tedy ráda popřála krásné a pohodové prožití vánočních svátků s těmi nejbližšími. Hodně zdravíčka, štěstí, lásky a samozřejmě i bohatého Ježíška, ať najdete pod stromečkem to, po čem jste toužili.
Žádné vánoční články jsem na blog nepublikovala, takže dnes kromě přání si můžete přečíst i vánoční tag :) A pokud mě chcete sledovat i během Vánoc a zajímají Vás detaily ze života, sledujte mě na Instagramu.

1. Oblíbený vánoční film nebo pohádka
Během Vánoc je téměř nemožné dostat mě od televize. Všech pohádek a filmů si neskutečně užívám. Z pohádek mám ráda ty klasické české jako je Popelka, Princ a Večernice, Třetí princ, Jak se budí princezny, S čerty nejsou žerty... Z filmů naopak miluji Grinche, ten je pro mě naprosto top. Dále pak Vánoční prázdniny, Sněhovou královnu, Sám doma, Jack Frost a spoustu dalších.

2. Oblíbená vánoční písnička
Určitě All I Want For Christmas od Mariah Carey. Ta se mi asi nikdy neohraje.

3. Oblíbené vánoční cukroví?
Cukroví jím snad všechno :D Samozřejmě ale u mě vede klasika v podobě perníčků, rohlíčků, lineckého, vosích hnízd či rumových koulí.

4. Máš adventní kalendář?
Jasně, bez toho by se advent neobešel. Letos jsem dostala mimoní :) V tomhle jsem stále jak malá a každý den se na tu jednu čokoládku těším.

5. Umělý nebo živý stromek?
Rozhodně živý. Babička má tedy umělý, u ní i máme štědrovečerní večeři, ale jinak my máme odjakživa živý a nedovedu si představit, že by to bylo jinak. Za mě jedině živý. Miluji borovice a letos máme opravdu obří a naprosto jsem si ji zamilovala. I když na tak velký strom nebyl pomalu dostatek světýlek a ozdob :D

6. Oblíbená vánoční barva?
Nepreferuji asi žádnou, mám ráda všechny vánoční. To znamená červená, zlatá, stříbrná, zelená. A hlavně vše třpytivé, to já můžu. A naprosto miluji soby, ten je pro mě nejhezčím symbolem Vánoc.

7. Veselá vánoční příhoda?
Žádná mě bohužel nenapadá.

8. Jak vypadá tvůj Štědrý den?
Budete se asi divit, ale moje ráno začíná v hospodě :D Již několik let(asi osm) chodíme s kamarádkou vždy na Štědrý den na kafe, popovídat a předat si dárečky. Otevřeno je ovšem pouze v jednom pajzlu, ale za ty roky jsme si už zvykly dokonce i na to hnusné kafe a nedovedeme si představit, že by jsme šly jinam. Tradice, která se prostě dodržuje.

Odpoledne pokračuje se sousedkou, která přijde popřát a dát si skleničku, ze které se vždy stane několik skleniček a odchází až v době, kdy Ježíšek už je na nervy a my v náladě :D Ale další tradice, na kterou se hrozně těšíme

9. Co máte ke štědrovečerní večeři?
Polévku, kterou já tedy nejím a poté kapra či řízek s bramborovým salátem.

10. Jaký nejhezčí dárek jsi dostala?
Tak na tohle nedokážu odpovědět. Jsem člověk, kterého vždy potěší i maličkost a prostě nedokážu říct jen jeden dárek.

11. Dodržujete nějaké vánoční tradice?
Tak na tuhle otázku asi pasuje stejná odpověď jako v osmičce. Pak už asi jen, že nikdo nevstává od stolu, dokud se nedojedlo.

12. Jak by měl vypadat ideální Silvestr a jak ho budeš slavit doopravdy?
Silvestr nejspíše budu trávit v klidu ve dvou s přítelem. Mrkneme na film, k tomu nějaké občerstvení, bublinky a půlnoci koukat na ohňostroj a prskat prskavky. Druhá možnost je s našima, kdy se sejdou známí a sousedé u nás ve sklepě, který je zařízen právě na různé oslavy.
 
Jak prožíváte Vánoce Vy?

9 komentářů:

  1. Teda, ten stromek je úžasný, taky miluju velké vánoční stromky a když už bych na něj měla doma konečně místo, tak slavíme Vánoce jinde. Tak třeba příští rok:) A bez adventního kalendáře to nejde, to je jasný:) Hezké Vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký stromek máme vždy, ale tenhle je opravdu obr, ještě se mu musela řezat i špička.
      Krásné Vánoce.

      Vymazat
  2. Taky bych si přála takový strom, připomnělo mi to dětství. Je nádherný. Krásné vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, také jsem z něj nadšená:)
      Krásné Vánoce i Tobě!

      Vymazat
  3. Hezky tag. Na cukrovi se strasne tesim, zitra konecne dostanu vysluzku domu :-) Hezke svatky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z rodiny peču já, ale dostáváme i od sousedů apod, takže se těčím i na to cizí :)
      Krásné Vánoce!

      Vymazat
  4. Super tag! :) Hned se cítím vánočněji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný tag :) Úplně jsi mi vytvořil vánoční náladu :) Hezké Vánoce a vánoční čtení :)

    OdpovědětVymazat