Follow Me @Charmedka

10.12.16

Knižní hitparáda - Listopad 2016

Pomalu jsem zapomněla sepsat knižní hitparádu za listopad, naprosto mi tento článek vypadl z hlavy. Naštěstí jsem si vzpomněla a Vy se tak můžete mrknout, co se mi povedlo přečíst. Bohužel oproti říjnu, který byl velmi slabým měsícem, jsem se polepšila o pouhou jednu knihu. Přečetla jsem tedy šest knih.

Strašně dlouho jsem byla zaseklá na jedné příšernosti jménem Angelologie a i Dívku ve vlaku jsem četla dost dlouho. Prosinec také nevidím moc slavně, přece jen, Vánoce se blíží a svátky určitě nebudu trávit u knihy. Ale nechme se překvapit.



 
Nejlepší kniha  
Dívka, již jsi tu zanechal (Jojo Moyes) 
Proč: Zpočátku jsem se knihy hodně bála a nakonec je z ní nejlepší kniha za listopad. Nemám ráda válečné téma, ale zrovna to mě v knize bavilo nejvíce. Část z přítomnosti mě nechytla až tolik,ale přesto je to nádherný příběh, který chytne za srdce.
Nejhorší kniha
Angelologie (Danielle Trussoni)
Proč: Kniha, u které jsem byla zaseklá neskutečně dlouho a myslela si, že ji snad ani nedočtu. Vždy knihy dočítám, i když mě nebaví, ale u téhle jsem měla opravdu co dělat. Jedna z nejhorších knih, co jsem kdy měla v ruce, od úplného odpadu ji zachránil pouze konec.
Největší překvapení
Proklej svítání (Karen Chance)
Proč: I u téhle série jsem myslela, že ji nikdy nedočtu,s prvním dílem a vlastně i druhým jsem hodně bojovala. Dostala jsem se ale až k tomuhle čtvrtému a dokonce jsem se přistihla, že mě čtvrtý díl vážně bavil. Přestalo to být tak matoucí, takže jsem si užívala děj a všechno kolem.
Největší zklamání
Dívka ve vlaku (Paula Hawkins)
Proč: Od Dívky ve vlaku jsem čekala poměrně dost a to se mi bohužel nedostalo. Čte se dobře, o tom žádná, ale příběh mě zas tolik nechytl. Navíc autorka stvořila maximálně nesympatické postavy.
Nejvtipnější kniha
Třpytný dvůr (Richelle Mead)
Proč: Třpytný dvůr tu není úplně právem, ale žádnou vtipnou knihu jsem nečetla, takže Třpytný dvůr se ji přibližuje asi nejvíce.
Nejnudnější kniha
Angelologie (Danielle Trussoni)
Proč: Myslím, že si rovnou můžete přečíst bibli a všemožné biblické texty a vyjde Vám to nastejno. Měla jsem pocit, že čtu spíše encyklopedii.
Nejnapínavější kniha
Dívka ve vlaku (Paula Hawkins)
Proč: Sice pro mě kniha byla zklamáním, ale záhadnost knihu táhne, takže si tuhle kategorii zaslouží. Byla jsem zvědavá, jak se celý příběh vyvine a i když mi nedělalo problém knihu zavřít, rozhodně ji nelze upřít napětí.
Nejromantičtější kniha
Dívka, již jsi tu zanechal (Jojo Moyes)
Proč: Sice v knize není prioritní typický zamilovaný příběh, ale na druhou stranu je to kniha plná lásky. Možná si to protiřečí, ale pokud jste knihu četly, určitě mě chápete.



Nejočekávanější kniha
Třpytný dvůr (Richelle Mead)
Proč: Richelle Mead naprosto zbožňuji a na její novou knihu jsem čekala opravdu dlouho a věřím, že většina z Vás.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Angelologie (Danielle Trussoni)
Třpytný dvůr (Richelle Mead)
Proč: Angelologii bych nejraději zapomněla a to mě doma čeká ještě druhý díl, ale nejsem si jistá, zda na něj mám sílu. Ovšem na pokračování Třpytného dvora se neskutečně těším.
Nejlepší obálka
Třpytný dvůr (Richelle Mead)
Proč: Dívka, již jsi tu zanechal ji hodně konkuruje, ale přesto je pro mě Třpytný dvůr favorit. Budí ve mně dojem luxusu a tajemna.
Nejhorší obálka
Dolores Claibornová (Stephen King)
Proč: č obálka není žádný zázrak, jsem za tohle vydání hrozně ráda. U Kinga se většinou snažím sehnat starší vydání, která mi přijdou zkrátka hezčí a vzácnější.


Hrdina měsíce
Sophie (Dívka, již jsi tu zanechal - Jojo Moyes)
Proč: Život neměla vůbec lehký. Její městečko obsadili Němci v době první světové války a Sophie dělala vše pro to, aby přežila a ochránila svoji rodinu. I když se to někomu nelíbilo, dělala to pro ostatní a já s ní neskutečně soucítila.
Pár měsíce
Adelaide & Cedrik (Třpytný dvůr - Richelle Mead)
Proč: Zase kategorie, u které nemám žádného vítěze. Cedrika jsem si moc neoblíbila, ale asi mi sem pasují nejvíce. Je to vlastně taková zakázaná láska.






Byl Váš listopad úspěšnější?
Jakou nejlepší knihu jste přečetly?

8 komentářů:

  1. Skvělý výběr a čtenářské skóre :) Stihla jsi toho hodně :) Právě se chystám na Třpytný dvůr :) Fascinuje mě ta obálka a těším se na ni, stejně jako na všechny knihy od Richelle :)A Dívka ve vlaku mě také láká :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dívka, již jsi tu zanechal byla skvělá. Jojo M. píše úžasně, teď se chystám na Život po tobě. A Richelle Mead si také nemůžu nechat ujít. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlouho si říkám, že si musím něco od té Jojo Moyes přečíst, tak se možná nakonec pustím právě do té knihy Dívka, již jsi tu zanechal. Tuším, že to četla i moje mamka a také se jí to moc líbilo, tak by to mohla být ta správná volba. :)
    Jo, tak obecně si říkám, že ta Dívka ve vlaku nebude nic moc. :D Těch pozitivních názorů jsem na to vlastně příliš nečetla.
    Jop, obálka Třpytného dvoru je rozhodně moc pěkná. :)
    V listopadu se mi ve čtení kupodivu i docela dařilo. A asi bych ze svých knih nejvíc vyzdvihla The Dark Days Club od Alison Goodman. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Jojo se urcite pust, pise vyborne a tahle kniha na zacatek vubec neni spatna :)

      Vymazat
  4. Angelogii mám s druhým dílem také doma a opravdu se bojím toho, co mě čeká :D
    Třpytný dvůr na 110% plánuji, protože prostě Richelle Mead <3
    No a málem bych zapomněla na Dívku ve vlaku, která na mě ve čtečce už nějaký ten měsíc čeká :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak sup do ni, jsem zvedava, co na Angelologii reknes :D

      Vymazat