Follow Me @Charmedka

31.10.16

Movie tip: Doctor Strange


Anotace: Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru.

Jelikož jsme byli letos na všech komiksech, které přišly do kin, nemohli jsme si nechat ujít ani nejnovější marvelovku, Doctora Strange. Vyrazili jsme hned v den premiéry a rovnou do Imaxu na 3D. Sice jsem se na Strange netěšila tolik jako na Kapitána, ale byla jsem hodně zvědavá na nového hrdinu.

Nedokážu říct, zda mě trailery zaujaly, nebo ne. Moc moudrá jsem z nich nebyla a že bych měla nějaká velká očekávání, to už vůbec ne. Než jsme do kina ale vyrazili, mrkla jsem na pár komentářů a hodnocení, které mě nalákaly a já se docela těšila.

Pro většinu je určitě velkým lákadlem Benedict Cumberbatch. Absolutně vyčnívám z davu, jelikož já si k němu zatím cestu nenašla a jeho oblíbenost ne zcela chápu. Ale uznávám, jako Doctor Strange nebyl marný, naopak mi do role docela sedl a neměla jsem s ním nejmenší problém.

I když očekávání nebyla velká, v průběhu filmů jsem se začala cítit zklamaně a na konci jsem byla už dost rozpačitá a hodně dlouho jsem přemýšlela, jak film vůbec budu hodnotit. Jak bylo řečeno ve filmu, Avengers chrání svět před fyzickým nebezpečím a kouzelníci před magií a právě ta magie nebyla úplně podle mého gusta.

Mystické místo, kde se člověk učí odprostit od toho, co ví a spoléhá jen na svoji mysl a ducha. Mě tohle smýšlení zkrátka nesedí. Líbila se mi ale vizuální stránka filmu a efekty. Sice toho kaleidoskopu bylo někdy až moc, ale vizuál zkrátka povedený. Rozhodně nejlepší ale bylo zrcadlení města, tenhle pohled jsem si vyloženě užívala. Sice pro někoho vykrádačka Počátku, ale já s tím problém neměla, naopak mě to okouzlilo nejvíce.

Ve filmu se najde několik velmi povedených vtipů, u kterých se od srdce zasmějete. Kouzelný plášť je skvělý, možná trošku jednoduchý humor, ale funguje dobře.

Přes slibný začátek, hezké efekty a vtipy, jsem se v průběhu filmu několikrát přistihla, že se nudím. Film mě nedokázal plně vtáhnout. Nové dimenze mě nijak nechytly, přišlo mi to zamotané a celý ten svět Doctora Strange ne zcela dotažený, nebo lépe řečeno byl bez pravidel.

Filmu dávám tři hvězdičky, je to pro mě průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. Letošní Captain America mě bavil více a o Deadpoolovi ani nemluvím. A určitě neodcházejte před skončením titulek.
Hodnocení 3*


Viděly jste film?
Nebo se teprve chystáte?

4 komentáře:

  1. Tak to jsem zvedava... Je to tezke ode vsech hrdinu vytahnout stejnou zabavu. Vem si takoveho Spidermana, Supermana a podobne. To jsou prece taky puvodne marvel komiksy, a presto je to odnoz, ktera tolik nebavi. Je pravda, ze nejvetsi lakackou jsou proste clenove tymu avengers...

    OdpovědětVymazat
  2. Teprve se chystám, ale vůbec nevím, jestli se mám těšit nebo ne...
    Říkám si, že Civil War stejně už letos nic nepřekoná, ale tak uvidíme. A ještě ke všemu tam hraje postavu the Ancient one ženská, která mě z neznámého důvodu lehce děsí už od dob Constantina :D
    A taky úplně nechápu proč toho Benedicta všichni tak žerou, takže v tom nejsi sama :D

    OdpovědětVymazat
  3. Protože jsem milovník všech Marvel filmů, doufám, že se brzy dostanu i k Doktorovi Strange :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně tedy spíš zklamal letošní Captain America (moc superhrdinů v jednom filmu, spíš mě to švalo). Doctor Strange jsem si užila, líbil se mi humor - ale je fakt, že příběh byl dost nedotažený a zkratkovitý.
    Jinak Benedict, toho opravdu můžu vidět (jeho charisma na mě rozhodně působí) :D

    OdpovědětVymazat