Follow Me @Charmedka

03.10.16

Knižní hitparáda - Září 2016

Krásný den,
asi nemá smysl opakovat, jak ten čas letí a že školáci za sebou mají první měsíc školy. V září jsem se opět dostala do klasické čtecí rutiny a přečetla krásných sedm knih. Nebýt týdenního volna, které jsem měla poslední záříjový týden, počet by byl ještě lepší. Přesto jsem se sedmi knihami  spokojená a jenom doufám, že na mě v říjnu nepadne podzimní únava a minimálně tohle tempo si udržím.

V říjnu jsem četla samé série, až mě to překvapilo. Snažila jsem se pohnout v některých rozečtených, ale zároveň další načala. I když knih je sedm, bylo nesmírně obtížné hitparádu sestavit. Buď mi do dané kategorie neseděla žádná kniha, nebo naopak jich bylo více.


 
Nejlepší kniha  
Noc s Audrey Hepburnovou (Lucy Holliday) 
Proč: Podobné romány mám ráda. Oddechové knihy, u kterých vypnete a jen si užíváte četbu. Bylo to vtipné, hlavní hrdinka sympatická a hlavně spousta odkazů na filmy, což pro milovníka filmů je naprosto ideální kniha.
Nejhorší kniha
Ticho (Becca Fitzpatrick)
Proč: Třetí díl série Nora Greyová mi přišel asi nejhorší, i když těžko říct, s druhým se o tuto příčku dělí.
Největší překvapení
Noc s Audrey Hepburnovou (Lucy Holliday)
Proč: Na knihu jsem byla dost zvědavá, ale přiznávám, že jsem se i malinko obávala. Přece jen, oživit ikonu jako Audrey Hepburn je docela riziko. Ovšem povedlo se a kniha opravdu překvapila, bylo to skvělé.
Největší zklamání
Pomstěný milenec (J. R. Ward)
Proč: Miluji tuhle sérii a i po tolika dílech mě stále baví a já se těším na další díly, až se do nich pustím. Přesto tento sedmý díl se už lehce od předchozích liší. Stále je to výborné, ale něco mi tam chybělo. Ač nerada, právě kvůli té odlišnosti za vysloužil Pomstěný milenec tuto kategorii.

Nejvtipnější kniha
Noc s Audrey Hepburnovou (Lucy Holliday)
Proč: Hlavní hrdinka má skvělý smysl pro humor a hlavně talent na trapasy.
Nejnudnější kniha
Ticho (Becca Fitzpatrick)
Proč: Sice ve třetím dílu příběh docela graduje, ale mě to tolik nebavilo. Občas to bylo zdlouhavé a hlavně zamotané. Navíc Patch mi prostě nesedí a nechápu jeho oblíbenost.
Nejnapínavější kniha
Ohnivé srdce (Richelle Mead)
Proč: Naopak Ohnivé srdce je kniha nabitá vším, co správná kniha má mít. Akce, napětí, romantika a humor, přesně tohle všechno čtvrtý díl Pokrevních pout obsahuje. A ten konec, musím si co nejdříve sehnat pokračování.
Nejromantičtější kniha
Ohnivé srdce (Richelle Mead)
Proč: Občas to bylo tak sladké, že z toho až bolely zuby, ale bylo to milé a já si čtení užila. Příjemná fantasy romance.



Nejočekávanější kniha
Indigové kouzlo (Richelle Mead)
Proč: Kategorie, do které jsem absolutně nevěděla, co dát za knihu. Žádnou z přečtených jsem vyloženě neočekávala. Takže možná Indigové kouzlo jsem čekala ještě než vyšlo, jelikož jsem měla přečtené první dvě knihy, ale dostala se k němu až po takové době.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Nora Greyová (Becca Pitzpatrick)
Libby Lomaxová (Lucy Holliday)
Proč: U Nory Greyové se mi povedlo přečíst hned tři díly. Bohužel závěrečný nemám doma, ale snad si ho co nejdříve seženu, abych sérii mohla ukončit. Libby Lomax, upřímně jsem ani nevěděla, že se jedná o sérii, teprve až poté, co se mi kniha dostala do ruky a moc se těším na pokračování, které bude zas s jinými herečkami.
Nejlepší obálka
Noc s Audrey Hepburnovou (Lucy Holliday)
Proč: Jednoznačně nejhezčí obálka za září. I když je fakt, že Ticho se mi také hodně líbí. Přesto, jednoduchá, elegantní a jak upoutá pozornost.
Nejhorší obálka
Pomstěný milenec (J. R. Ward)
Proč: Nechápu, proč se zrovna Baronet vyžívá v laciných obálkách. Sice by to mohlo být horší, ale oproti ostatním je nejslabší.



Hrdina měsíce
Sidney (Ohnivé srdce - Richelle Mead)
Proč: Sidney se naprosto změnila. Vzepřela se pravidlům a hodlá si o svém životě rozhodovat sama. Vůbec bych ji v tomto dílu nepoznala a její změna je mi sympatická.
Pár měsíce
Sidney & Adrian (Ohnivé srdce - Richelle Mead)
Proč: Jak jsem Adriana ve Vampýrské akademii neměla ráda, tak v páru se Sydney se mi hrozně líbí. Oni dva k sobě prostě patří. Ohnivé srdce bylo hodně romantické a spousta prostoru byla věnována právě těmto dvěma, ale vůbec to nevadilo. Nerušilo to hlavní děj.




Také máte rozečteno šíleně moc sérií?
Kolik se toho povedlo přečíst Vám?

4 komentáře:

  1. Ani jednu knížku jsem nečetla, ale Noc s Audrey Hepburnovou zní lákavě - možná se po ní podívám, děkuji Ti za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím ti pochválit nový vzhled, moc se ti povedl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design není můj výtvor, dělala ho Lucy Lillianne :) Ale děkuju, jsem ráda, že se líbí.

      Vymazat