Follow Me @Charmedka

08.07.16

Movie tip: Warcraft: První střet


Anotace: Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují.

Po měsíci tu mám další Movie tip. Warcaft běží v kinech již nějakou dobu, takže pokud Vás lákal, určitě už ho většina z Vás viděla. Řekla bych, že to je vůbec ten nejočekávanější film roku, hlavně tedy pro fanoušky téhle hry.

Ze začátku mě Warcraft vůbec nelákal, ale po několikátém zhlédnutí traileru jsem názor změnila a na film byla docela zvědavá. Ihned jsem ale řikala, že film buď bude naprostá pecka, nebo naopak naprostý propadák.

Rovnou přiznávám, že Warcraft jsem nikdy nehrála. Neznám žádné postavy a už vůbec neznám děj. Na film jsem ale šla s tím, že fantasy je můj oblíbený žánr a nemusím přece hned být fanoušek hry, aby se mi film mohl líbit.

Jenže už po pár minutách jsem cítila, že to není úplně ono. Samozřejmě jsem si ale říkala a hlavně doufala, že názor během filmu změním a třeba mě okouzlí. Film má pouhé dvě hodiny, ale už v půlce mi přišlo, že to nikdy neskončí. Konec stále nepřicházel a já měla stále větší potřebu sundat 3D brýle a film si utnout sama. Nehledě na to, že 3D bylo docela zbytečné.

Celý ten příběh je naprosto nezáživný, nebo spíše nezáživně zpracovaný. Dvě hodiny obrovské nudy. Ráda bych napsala, že alespoň vizuální stránka stála za to, ale ani tady nemůžu říct, že bych byla okouzlená. Snad jakékoliv jiné, byť béčkové fantasy, pro mě má mnohem větší kouzlo.

Herci ani jejich postavy mě nikterak nezaujali. Jejich osudy mi byly poměrně jedno, což je smutné a nejvíce jsem litovala  zabité koně a další zvířata. Navíc jsem postrádala spoustu informací a objasnění, například jednání čaroděje Medivha. Doufám, že vše bude vysvětleno v dalším dílu.

Abych ale jen nekritizovala, líbily se mi masky Orků. Celá ta vizáž a grafická úprava se mi opravdu líbily. I když na konci mi přišlo, že v bojové scéně je Gamora již spíše hnědá a na čele má sraženou zelenou barvu, ale to už jsem možná byla tak znuděná, že jsem hledala chyby, kde se dalo.

Být fanoušek hry, tak nevím, zda jsem šíleně zklamaná ze zpackaného zpracování mého dětství, nebo naopak zaslepená a nadšená, že film konečně vznikl. Moje slušné hodnocení zní, že to byla kravina a stálo to za prd. Hodnotím dvěma hvězdičkami, ale říkám si, zda to není ještě mírné.
Hodnocení 2*

Viděli jste Warcraft?
Líbil se Vám?

6 komentářů:

  1. Já World of Warcraft hraju už asi od doby, kdy poprvé vyšel. Řadím se mezi skalní fandy téhle hry a hrozně se na ten film bojím jít, protože si nechci zkazit to, jak ten příběh znám, nějakým zpackaným filmem. Slyšela jsem přesně jak píšeš, že vizuálně je to dobré, ale zápletka je jaksi hodně v pozadí...Možná se někdy odhodlám, ale asi spíš ne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tenhle film vidím převážně negativní hodnocení, což mě docela mrzí, protože se nemůžu dočkat, až ten film uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Všichni film doporučují jako blázni, ale já ho ani nedokoukala. V podstatě jsem od poloviny jenom přetáčela, abych věděla, jak to skončí. Vůbec mě to nebavilo a to fantasy miluju. Asi zůstanu u svého osvědčeného Pána prstenů :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na film se teprve chystám a jsem hodně zvědavá :) Podle některých recenzí to je příšerná slátanina, někdo ho přirovnává k druhému Pánovi prstenů :D Tak jsem vážně zvědavá co na něj řeknu :)

    OdpovědětVymazat
  5. To se dalo čekat. Vždycky u velkých očekávání to zmrví...

    OdpovědětVymazat
  6. Súhlasím. Ja som to nikdy nehrala, ale videla som trailer na toto a vyzeralo to super, tak som sa tešila, ale bola som dosť sklamaná. Postavy o ničom, absencia deja... akurát skvelé efekty a kulisy to malo, ale to na film nestačí.

    OdpovědětVymazat