Follow Me @Charmedka

18.07.16

C. C. Hunter - Konečná volba

Spisovatel: C. C. Hunter
Originální název: Chosen at Nightfall
Série: Údolí stínů
Díl: 5.
Počet stran: 416
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Nenechte si ujít závěrečný díl dech beroucí pentalogie Údolí stínů! Kyliina cesta hledání sebe samé je téměř u konce…

Je to těžká věc, když je vám šestnáct a vy nevíte, co dál se svým životem. Když Kylie vstoupila na začátku prázdnin do tábora Údolí stínů, netušila, co ji zde čeká. Navždy za sebou zanechala „starý“ život, aby odhalila svět mnohem magičtější, než si kdy dovedla představit. Aby zde našla dvě nejlepší přítelkyně, z nichž jedna je čarodějka a druhá upírka… a aby zjistila, že ani tady není láska jednoduchá.
Teď se její největší a nejnebezpečnější nepřítel se vrací, aby ji jednou provždy zničil. A existuje jen jedna cesta jak ho zastavit! Kylie musí naplno využít svých nadpřirozených schopností, projít proměnou, která všechny kolem ohromí. Její cesta však nebude u konce, dokud se konečně nerozhodne… dokud si její srdce nevyvolí toho, koho bude celý svůj život milovat. Měla by si snad vybrat vlkodlaka, jenž jí zlomil srdce, ale teď by dal cokoliv za to, aby ji získal zpátky? Anebo se rozhodnout pro elfa, který raději utekl před mocnou láskou, aniž by jí dal šanci? Všechno, co se Kylie v Údolí stínů naučila, by měla zúročit… teď, když její osud bude naplněn a srdce si konečně zvolí toho pravého.

Něco ke knize
Kylie konečně zjistila, co je zač a žije se svým dědečkem v komunitě chameleonů. Ovšem stále více má pocit, že sem nezapadá a chce se vrátit do Údolí stínů. To se jí povede, ale ne úplně lehce. Musí utéct, jelikož ostatní chameleoni chtějí Kylie udržet v komunitě i proti její vůli.

Po Kylie stále jde Marie a zachází již moc daleko. Kylie se proto učí ovládat svoje schopnosti a bojovat, aby proti Mariovi nebyla bezbranná a mohla ho porazit až nastane ten správný čas. Navíc se jí neustále zjevuje duch ženy a chce po Kylie, aby někoho zabila, nebo sama zemře. Není konkrétní a Kylie začíná mít strach.

To ale není vše, co Kylie trápí. Potýká se s milostným životem, který je momentálně v troskách. Vlkodlakovi Lucasovi nedokáže odpustit, že se zasnoubil s jinou a i když ji chce získat zpět, Kylie se cítí pořád ublíženě. Ani elf Derek boj o ni nevzdává a Kylie se ocitá v milostném trojúhelníku, zhrzená a ublížená.


Moje hodnocení a dojmy
Od přečtení prvních čtyř dílů utekla už strašně dlouhá doba, pomalu dva roky a já se teprve teď dostala k závěrečnému dílu. Docela jsem se obávala, že se mi už série nebude líbit a hlavně, že si vůbec nebudu pamatovat o co šlo.

Hodně rychle jsem se ale chytla a krásně vplula zas do příběhu z Údolí stínů, což je tábor pro děti s nadpřirozenými schopnostmi. Příběh začíná v komunitě chameleonů, kde Kylie momentálně žije, ale začíná mít pocit, že sem nepatří. Chameleoni mají přísná pravidla, snaží se udržovat v tajnosti a Kylie se nedokáže s jejich stylem života sžít. Kdo by se také divil, když tu stále fungují domluvené sňatky.

Bylo zajímavé sledovat, jak se Kylie učí ovládat své schopnosti. Kylie je hodně sympatická postava, nesobecká a po celou dobu, co se vrátila do Údolí stínů, přemýšlela, jak by se dal změnit život v komunitě.

Na sérii se mi hodně líbili duchové, které Kylie vidí. Jsem na duchařiny a ani tenhle díl mě v tomto tématu nezklamal. Kylie se zjevuje žena, která po Kylie chce, aby někoho zabila. Autorce se skvěle povedlo propojit všechny díly a detaily v tomto příběhu.

Celá série je hodně čtivá, postavy sympatické a i když je spíše pro mladší čtenáře, mě neskutečně bavila a rozhodně se řadí mezi ty nejpovedenější z žánru fantasy. Je to vlastně i jedna z mála sérií, kde mi tolik nevadí milostné problémy hlavní hrdinky a milostný trojúhelník není vyloženě otravný.

Žádné komentáře:

Okomentovat