Follow Me @Charmedka

27.06.16

M. T. Majar - Krvavý písek

Spisovatel: M. T. Majar
Originální název: Blood Sands
Série: Vlci
Díl: 2.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Vytržená z domova, který konečně našla. Z náruče muže, kterého milovala, kterému měla stát po boku. Teď cestuje rozpálenou krajinou amerického jihozápadu společně s indiánským šamanem a v hlavě má temný stín, jenž dříve nebo později vypluje na světlo. Potkává lidi, které nikdy potkat nechtěla. Lidi, pro něž jsou lykantropové jen hodně odolnou hračkou pro zvrhlé hry. Tori musí bojovat o hrdost a o život. Nejen svůj. Musí se vydat do míst, horkých jako peklo a rudých jako písek Arizony.


Něco ke knize
Štěstí Tori a Rubena netrvalo vůbec dlouho. Postavení nejvyšší vlčice smečky si Tori vůbec neužila a po noci strávené s Rubenem se probouzí svázaná na motorce Eliaha, šamanského indiána smečky Tichých stínů. Jer už stovky mil daleko od své rodiny, v Arizoně, kde Eliah chce využít Toriin dar a s jeho pomocí zachránit někoho, kdo je mu blízký.

Tori se nejrpve vzpírá, ale nakonec podlehne nátlaku vydírání a samotné ji nakonec dojde, že Eliahovi něco dluží. Než se jim ale povede uskutečnit plán na záchranu, Tori unese místní gang, který má na svědomí již několik zmizení vlčic a rozhodně je nečeká příjemný osud.

Pro Tori to znamená nejhorší dny v jejím životě a musí se hodně obrnit, aby nepodlehla a nezlomila se.


Moje hodnocení a dojmy
Po prvním dílu jsem se ihned vrhla na druhý díl a to i přesto, že se mi příběh Tori nijak zvlášť nelíbil. Možná právě proto, abych to měla co nejdříve za sebou. Kniha začíná přesně v momentě, ve kterém skončil první díl, takže čtenáři jsou ihned vtaženi do děje.

Krvavý písek je rozhodně akčnější díl, v podstatě od první stránky se tam něco děje a autorka nenechá čtenáře vydechnout. Bohužel jak je kniha akčnější, tak je i mnohem brutálnější a krvavější. První část knihy ještě jde. Tori bojuje s Elijahem a postupně jí je odkryt plán, kvůli kterému ji unesl.

Poté, co ji ale unese místní gang už začíná být kniha naprosto nevhodná pro slabé povahy. Detailně popsaná znásilnění a brutalita jsou v knize naprosto běžná. Mě se to nelíbilo, na mě to bylo až moc krvavé, syrové a brutální.

Navíc Tori, která v sobě musí držet vlka a nedělá ji problém zabíjet lidi, kteří ji ublížili, se mi příčila. Navíc Ruben se tu choval jako naprostý pitomec. Sice v knize tolik prostoru nemá, ale ten co má, tak mě akorát rozčiloval.

Bohužel k téhle sérii jsem si cestu nenašla a druhý díl mě v tom pouze utvrdil.


1 komentář:

  1. Mně se první díl líbil, ale druhý mě hodně zklamal :/ Přesně jak píšeš - bylo v něm až moc násilí a brutality a prostě už to na mě bylo moc. Od této autorky zůstane mou oblíbenější sérií Hot Boys :)

    OdpovědětVymazat